Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Zwem info's

Zeewater zwembaden zijn overal op het eiland. Vooral in het noorden worden ze vaak gevonden, omdat hier de sterke stromingen een zorgeloos zwemplezier moeilijker maken. Ze zijn ofwel kunstmatig aangelegd of ze bestaan uit natuurlijke zwembaden, waar door de golven een regelmatige uitwisseling van water ontstaat. Welke het zijn en wat u kunt verwachten, leest u hieronder.

Puerto de la Cruz - Lago Martianez
Dit zoutwaterzwembad werd kunstmatig aangelegd en ontworpen door Cesar Manrique. Het omvat een groot kunstmatig meer van ongeveer 27.000 kubieke meter water en omvat vier andere zwembaden voor kinderen en volwassenen. Genoeg ligplaatsen zijn er hier ook aanwezig. Bars en restaurants zijn ook een onderdeel van de inrichtingals, evenals een feestzaal die onder de zeespiegel ligt. Een grote fontein maakt het zwembad van veraf zichtbaar, maar dit is niet continu in werking.

Bajamar - natuurzwembad
Bajamar is een klein stadje in het noorden van Tenerife, die met zijn mooie boulevard uitnodigt tot flaneren. Hier is ook het populaire natuur zwembad, dat bestaat uit kleedkamers, een kinderbad en twee grote zwembaden. Omdat de restaurants niet ver weg zijn, wordt dit bad doorgaans zeer goed bezocht.

Garachico - El Caletón, natuurzwembaden
Garachico is echt een mooie plek direct aan de kust, die in haar oude glorie als havenstad in 1706 door een vulkaanuitbarsting bijna volledig werd verwoest. Deze uitbraak heeft echter ook de natuurzwembaden laten ontstaan die gemakkelijk toegankelijk zijn door kleine trapjes. Bij al het plezier moet echter de voorzichtigheid niet uit oog worden verloren, want de zee heeft deels een sterke sroming.

San Juan de la Rambla - Charco de la Laja, natuurbad
Een ander goed voorbeeld van een natuurlijke zwembad in de ruige kust vanTenerife is het Charco de la Laja. Het kan worden bereikt via een klein paadje langs de kust, maar men moet ook voorzichtig zijn. Het noorden van Tenerife is bekend om zijn hoge golven en sterke stromingen. Bij te hoge golven, kan men het badeplezier beter uitstellen.

Santa Cruz de Tenerife - Parque Marítimo Cesar Manrique
Deze zwembad werd door de kunstenaar en architect Cesar Manrique meer dan harmonieus in de omgeving ingevoegd, zodat zich een heel mooi zwemlandschap ontwikkelde . Het bestaat uit verschillende zwembaden en bekkens, is ongeveer 22 000 vierkante meter groot en herbergt ook bars en restaurants. Dit maakt het ook een locatie voor evenementen, feesten, cocktailparty's en meer.

Punta del Hidalgo - natuurzwembad
In Punta del Hidalgo, op het noordoostelijke puntje van het eiland, vindt u een prachtig natuurzwembad, waar het natuurlijke bekken eenvoudig werd omringd door een kleine borstwering. Hier gaan zelfs de eilandbewoners op vakantie. Het praktische aan deze ligging is, dat er dichtbij een aantal zeer goede restaurants zijn waar u kunt genieten van een vaak fantastisch panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Las Galletas - Ten-Bel
Ten-Bel is een kleine nederzetting in de buurt van Las Galletas, een kleine stad in het zuiden van het eiland. Voor de bewoners van het complex Ten-Bel is een groot zwembad, van waaruit een smal pad naar de zee slingert . Van daaruit zijn er verschillende toegangen tot het water.

Er zijn een paar meer met zeewater gevulde zwembaden aan de kust van Tenerife, echter een aantal natuurlijke zwembaden zijn ook moeilijk te bereiken. In ieder geval is een bad in dit soort zwembaden een belevenis.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: