Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

bijzondere tips

Winkelen is een vrijetijdsbesteding, dat men tijdens de vakantie met een steeds groter enthousiasme uitoefent. En dat is nu net op de Canarische Eilanden niet verder verrassend, want aan de ene kant zijn de openingstijden, vooral in de avond, uitgebreid. In de regel zijn bijna alle supermarkten open tot 22 uur. In de toeristische gebieden sluiten de meeste andere bedrijven zich deze filosofie aan.

Het volgende punt dat verleidt tot winkelen zijn de prijzen. Zelfs de zeer dure merkartikelen worden in tijden van "rebajas" genadeloos verlaagt. In de toeristische gebieden sluiten de meeste andere bedrijven zich deze filosofie aan. Deze uitverkopen zijn twee keer per jaar en lopen dan meer dan twee of drie maanden en zijna bijna niet te overzien, omdat alle transacties met lichtgevende "rebajas" borden zijn versierd. De kortingen lopen in verschillende fasen, zodat de prijzen van de nog niet verkochte goederen tegen het einde van deze periode al drie keer naar beneden zijn gegaan en zo'n 80 procent goedkoper worden dan normaal. Wie wil niet graag voor 2 € een gloednieuw shirt of een paar jeans voor € 5 kopen. Wie er buiten de rebajas op Tenerife verblijft, hoeft zich echter geen zorgen te maken, want de Canarische Eilanden zijn een vrijhandelszone en hebben belastingtechnies een speciale status waardoor de meeste goederen een stuk goedkoper zijn dan in Hoilland.

Voor vakantie souvenirs is in ieder geval gewaarborgd. Wie iets speciaals en typisch Canarisch als souvenir wil meenemen, blijft weg van de souvenirwinkels, maar houden hun ogen open in de de levensmiddelen zaken en slijterijen. Canarische wijnen zijn hier heel goed en de typische bananen likeuren zijn zeer goed verteerbaar. Andere zeer goede meebrengsels zijn Mojo in groen en rood (zie Canarische keuken), Piedras del Teide ( in schokolade gehulde amandelen), flan, Arehucas (Canarische rum) of Canarische bananen, maar ze zijn best om alleen de dag te kopen voordat de vlucht, die men echter bij voorkeur een dag voor vertrek moet kopen als ze nog groen zijn. Jam is er natuurlijk ook in de bananen smaak. Wat weinig mensen weten is dat er ook op de Canarische Eilanden sigaren worden gemaakt. Dat is iets anders dan alleen maar steeds de Cubaanse .... Maar ook kunsthandwerk is er genoeg. Rijk versierde lakens en dekens worden overal aangeboden in de juiste bazaars, want er is ook hier een zeer speciale Canarische stijl. Kleine tip: elektronische producten zoals camera's en mobiele telefoons worden steeds erg goedkoop aangeboden. Wie hier zijn mobieltje voor alle mobiele netwerken vrij wil hebben, die kunnen hier starten vanaf € 10. In Holland kost dit veel meer.

nformeer jezelf op voorhand, hoeveel je van deze goederen mag uitvoeren. We hebben de belangrijkste douaneregelingen elders besproken. Als u meer informatie nodig heeft, vindt u dit onder douane.nl Een heel bijzondere winkel ervaring is bezoek aan de twee grote winkelcentra, waar de keten "Al Campo" zijn ondergebracht. "Al Campo" is een supermarkt der superlatieven, waar je alles van televisie tot yoghurt kunt krijgen en soms erg goedkoop. Zeer handig in deze gigantische winkels zijn de scanners, die in elke tweede rij hangen. Hier kun je door het scannen van de streepjescode nagaan of de prijzen kloppen. Men is er verbaasd over de grote hoeveelheid kassa's, maar wie er op vrijdagavond tussen 19 en 21 uur gaat winkelen, zal zeker begrijpen waarom er zoveel nodig zijn. Onlangs zijn hier ook een aantal self-service kassa's, die zijn ontworpen voor diegenen die niet zoveel boodschappen hebben. Service medewerkers snellen hier op inline skates door de hal, kort gezegd "Al Campo" is echt groot. Aansluitend kunt u dan nog steeds naar de bioscoop om te ontspannen of iets gaan eten. Ook kleine cafes, kledingwinkels en dierenwinkels zijn te vinden in de winkelcentra, die ook "Al Campo" in huis hebben.

Voor rokers is Tenerife zeker een paradijs, want sigaretten zijn veel goedkoper dan in Nederland. Men staat er niet slecht van te kijken als je voor de prijs van een enkele pakje hier in Nederland voor sommige merken daar bijna een hele slof sigaretten kan krijgen. Dat verleidt er natuurlijk toe dat men graag een paar sloffen mee naar huis wil nemen, maar we raden iedereen aan de douaneregelingen te respecteren. Maar ja, sinds Shengen staat er niet zoveel douane meer op Schiphol....

De Canarische Eilanden hebben een heel speciaal souvenir op het programma, want hier worden hand-gerolde sigaren gemaakt. Deze traditie brachten de terugkerende immigranten mee, die geprobeerd hebben hun fortuin in Cuba en Latijns-Amerika te zoeken en toen teugkwamem. Zelfs nu leven op Tenerife ongeveer 4.000 mensen die hun geld verdienen met het draaien van sigaren en sigaretten, en tot op zekere hoogte kan men zelfs ernaar kijken Bijvoorbeeldis er in Garachico een klein familiebedrijf waar de deuren altijd open staan, zodat iedereen naar dit ambachtelijke handwerk kan kijken.

De "Puro Canario", worden hier Canarische sigaren genoemd en worden vervolgens door de afzonderlijke bedrijfjes naar de groothandelaren gebracht. Roken doet men de "Puro" graag in een gezellige ronde na een aanzienlijke maaltijd. Als je een van deze goede stukken wil meenemen, moet je in de tabakswinkel vragen naar "Puro Canario hecho a mano " om hen te krijgen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: