Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Canarische wijn

Valle de la Orotava
Rode wijn en witte wijn worden in ongeveer dezelfde hoeveelheid geteeld, en rosé wijnen worden alleen geproduceerd in zeer kleine hoeveelheden. De wijn groeit aan een vast geraamte, ongeveer 60 centimeter hoog en wordt tot aan acht meter lange en gevlochten lijnen aangetrokken. Op ongeveer 1.000 ha wordt hier geteeld en dat bestrijkt het gebied van de steden La Orotava, Los Realejos en Puerto de la Cruz. De vallei zelf is een van de groenste gebieden van het eiland, aangezien de noordoostpassaat hier voor genoeg vochtigheid zorgt, zodat er vaak wolken aan de berghellingen boven de vallei blijven hangen.

Onder de wijnstokken bevinden zich nog altijd de Malvasia druiven, die de wijn vroeger een roemrijk verleden ten deel deed vallen. De belangrijkste rassen zijn echter Listan Blanco en Listan Negro. Witte wijn kan hier in de eerste plaats in het westen van de vallei gevonden worden. Ze zijn jong en onderscheiden zich door hun fruitig aroma. Ze worden geproduceerd in de plaatsen Tigaiga, Cruz Santa en La Perdoma. De rode wijn is in het oostelijke en centrale deel te vinden. Hun fruitige smaak is zeer intens en ze zijn ook erg jong. De kleur is robijnrood. De weinig geproduceerde rosé wijnen zijn van hoge kwaliteit en hebben ook een zeer fruitig aroma.

Tacoronte-Acentejo
Hier vindt u de meeste wijngaarden van de Canarische Eilanden. Het is in het noorden van het eiland en loopt van de bergen tot aan de kust en heeft vele kloven, waarvan de dalen en hellingen door de wijngaarden in beslag worden genomen. Dit gebied omvat de plaatsen La Victoria, Santa Ursula, Valle Guerra, Tejina, La Matanza, Tegueste, El Sauzal en Tacoronte.

Op de traditionele manier worden de ruimten tussen de wijngaarden in de winter gebruikt om aardappelen te planten en zo wordt de grond het hele jaar door benut. Dit werkt als volgt. De wijnstokken worden aan de pergolageraamtes getrokken, die vergelijkbaar zijn met steunen van een vork . De wijnstokken worden ongeveer op een meter afstand van elkaar geplant en worden ongeveer 60 centimeter horizontaal boven de grond gespannen. Aan het einde van de oogst in de maanden september en oktober kunnen ze dan worden ontmanteld en vervolgens rechtstreeks tussen planten rijen op de grond worden gelegd. Aldus heb je genoeg ruimte om het land in de winter te benutten.

In dit gebied wordt vooral rode wijn geproduceerd. Maar ook rosé en witte wijnen worden hier en daar geproduceerd. De wijnen zijn van hoge kwaliteit hebben een goede reputatie, want de controles zijn streng en de minimumnorm is zeer hoog. Ondertussen hebben de wijnen uit dit gebied ook verschillende nationale onderscheidingen gekregen.

Abona - Valle de Guimar
Wijnen met deze benaming komen uit de plaatsen Güímar, Fasnia, Arafo, Vilaflor, Granadilla, Arico, El Rosario, San Miguel, Arona en Adeje. Het is een zeer droog gebied dat zeer weinig vegetatie heeft. De wijn wordt verbouwd op de zuidelijke helling van het eiland, waarbij de wijn in gebieden op grotere hoogte tussen 200 meter en 1600 meter wordt geteeld. In deze regio moet de wijn worden geïrrigeerd, maar heeft daarentegen desto meer zon, dat zich weerspiegelt in de goede smaak van de wijn.

De beste kwaliteit hier heeft de wijn in de hoogtes tussen 600-1600 meter. Hij wordt getrokken in kunstmatig gegraven kuilen, omdat de bodem niet erg rijk is aan voedingsstoffen. Hier is ook de opbrengst niet zeer hoog. Het beste rendement wordt hier verkregen op de meer naar beneden gelegen gebieden. Al met al worden hier zeer goede witte en rosé wijnen geteeld, die vaak zijn samengesteld uit een mix van druiven uit beide gebieden.

Icod - Daute - Isora
De grootste plaats in deze combinatie van afkomst is het stadje Icod de los Vinos. Toegevoegd zijn nog San Juan de la Rambla, Guia de Isora, La Guancha, Garachico, Los Silos, Buenavista del Norte, El Tanque en Santiago del Teide. Dit gebied in het noordwesten van het eiland vertegenwoordigt de traditionele manier van groeien evenals de moderne manier van spalieren. De wijnen uit deze regio hebben een heel eigen en bijzonder karakter, want de uitstekende witte en rosé wijnen met deze appellatie groeien op vulkanische bodem. Rode wijn wordt hier pas sinds kort geteeld en is niet erg sterk vertegenwoordigd.

Anaga
Dit wijngebied is zo klein en indrukwekkend want het ligt direct aan de hellingen van het Anaga massief. Het begint in Taganana en bevat een aantal kleinere plaatsjes die behoren tot de gemeentes van La Laguna en Santa Cruz de Tenerife. De wijn wordt hier voor een groot deel op terrassen geteeld, omzoomd door natuurstenen muurtjes. Hier heeft de wijn naast de zon ook veel vocht beschikbaar, dus het groeit echt in het groene. In de eerste plaats worden hier rosé wijnen geproduceerd, dit door de goede omstandigheden.

In aanvulling op de rosé wijnen zijn er nog een paar andere wijnen. Onder hen is de Malvasia, maar ook Verdello, Torrontés en Gual en worden geproduceerd in kleine wijnmakerijen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: