Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Attractieparken

De wateren rond de Canarische eilanden zijn een paradijs voor zeezoogdieren. 86 verschillende soorten zijn over de hele wereld bekend. Daarvan treft men een goede 26 op de Canarische Eilanden aan, onder hen ook echt grote, zoals de marathon duikers onder hen, de potvis. Hij is tot 18 meter lang en werd door sonar in de toch al aanzienlijke diepte van 2500 meter aangetroffen. Hij staat daarmee op eenzame hoogte.

Meestal zult u met de whale watching tours veeleer op grienden en dolfijnen treffen. De grienden komen tussen de eilanden Tenerife en La Gomera als een permanente bevolking voor, die uniek is in de wereld. Dit is alleen mogelijk door de Humboldt-stroom die deze wateren met het nodige koud water verzorgt.

Bij de dolfijnen is de grote tuimelaar degene die je het vaakst ziet. Hij is bij de meeste mensen bekend van de serie "Flipper" en leeft in scholen van 15 dieren. In de Atlantische Oceaan ligt het gemiddelde echter dichter bij vijf dieren. Hij is bijna vier meter lang en voedt zich hoofdzakelijk met vis.

De gewone dolfijn is van kleur de interessante, want het heeft een lichte onderzijde en een bruine rug. Hij is met 2.4 meter niet zo groot als de tuimelaar en kan ook niet zo frequent worden geobserveerd.

Deze vier walvissen worden meest frequent waargenomen tussen Tenerife en La Gomera, blijft alleen nog iets te zeggen over de toeren zelf. De walvissen trkken elk jaar ongeveer een miljoen toeristen, wat vergeleken met het oppervlak waarop ze te zien zijn, een hele hoop is. Elke dag varen wel tot 70 schepen uit, wat een hoop stress voor de dieren betekent. Aangezien dit een lucratieve handel is, gaan een aantal organisatoren zo ver mensenmet een walvis-garantie aan te trekken: geen walvissen, geld terug. Hierdoor ontstaat een druk die elke consideratiete te buiten gaat, zodat de dieren worden opgejaagd en omsingeld.

Er gelden strenge wettelijke richtlijnen voor de walvissen te spotten. De minimale afstand moet 100 meter bedragen, tenzij de dieren op hun eigen naderen. Het is verboden door een walvis school- of familie te varan en de dieren aan onnodige stress bloot te stellen. Maar vaak varen de boten uit met harde party muziek en feestvierende gasten, die een enorme last voor de dieren betekenen.

De oplossing heet soft Whale Watching. Dit verwijst naar niets anders dan de strikte naleving van de regels, die ook door de overheid van Tenerife wordt aangemoedigd met de toekenning van een waardezegel. Dit zegel is de "Blue Boat", die ook na de verstrekking ervan verder geen garanties meer geeft. Om de juiste organisator te vinden helpt het om te vragen in de forums van het eiland, met name in de grootste Duitse Tenerife forum www.forumteneriffa.de . Hier zult u zeker van een aantal eilandbewoners ervaringsberichten en aanbevelingen krijgen. Moet je wel Duits kunnen lezen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: