Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Belangrijke info's

Wie tijdens zijn vakantie op de Canarische Eilanden met de auto onderweg is, of zich daar wil vestigen, moet de belangrijkste verkeersregels weten:

Bij het inhalen van een voertuig moet de richtingaanwijzer tijdens het gehele proces eerst links en dan rechts aan zijn. Kan men de straat niet meer dan 200 meter overzien, of u bevindt zich net voor een heuveltje, dan mag men absoluut niet inhalen. Verplicht toeteren moet men vóór een bocht. Wanneer het donker is, gebruikt men het flashlicht.

Er is, net oals in Nederland, rechtsverkeer

Binnen stedelijke gebieden geldt de maximum snelheid van 50 km / h, buiten ligt het ligt bij 90 km / h. Op de autowegen is, tenzij anders aangegeven, 100 km / h toegestaan. Op de snelweg max. 120 km / h.

Tijdens het rijden moeten op de voorste én achterste zitplaatsen veiligheidsgordels worden gebruikt.
Gesprekken met mobiele telefoons is strikt verboden en komt je heel duur te staan.
0,5 promille is de limiet voor het bloedalcoholgehalte.

Bij ongevallen moet de bestuurder ermee rekening houden dat zijn voertuig wordt geconfisqueerd. Het maakt niet uit of men schuldig is of niet. Eventueel wordt de auto pas na de terechtzitting teruggegeven. De bestuurder kan in ernstige gevallen, met name bij lichamelijk letsel, zelfs opgesloten worden. De op de Internationale groene kaart vermelde Spaanse verzekeringskaart in elk geval onmiddellijk in kennis worden gezet, zodat de eventueel vereiste borgsom kan worden overgemaakt. In de huurauto zijn er richtlijnen hoe men zich moet gedragen na een ongeval.

Rotondes zijn er als een dubbeltje in een dozijn. Bij het linksaf slaan op de snelwegen moet je vaak met hun hulp de hoofdweg oversteken, hetgeen de soepele doorstroming van het verkeer waarborgt. Buitenlanders zijn vaak niet gewend aan dit systeem en veroorzaken ernstige verkeersongevallen te wijten aan onopzettelijke overtreding.

De prijzen voor benzine zijn aanzienlijk lager dan in Centraal Europa. Verkrijgbaar zijn Diesel, Super (95 octaan) en Super Plus (98 octaan). Op de belangrijkste snelwegen zijn de meeste benzinestations rondom het uur geopend.

Pas op voor scooterrijders, omdat er daar ook meer als genoeg van zijn, en ze drukken zich overal er tussendoor. Het enige voordeel, vrijwel alle zijn opgeverd, dus je hoort ze in de regel wel komen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: