Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Persoonlijkheden

Er zijn weinig persoonlijkheden van de Canarische Eilanden, die zich een naam hebben gemaakt, die ver buiten deze eilanden uitreikt. Een van hen is Tomás de Iriarte. Hij werd geboren op 18 September 1750 op Tenerife en was niet alleen bekend als vertaler, maar ook als schrijver. Hij vertaalde onder meer de 'Ars Poetica' van Horatius in het Duits en schreef het beroemde gedicht "La Musica", evenals de beroemde „Fábulas literarias“ waarin hij de misstanden aan de kaak stelde, die er in de literatuur heersten. Met dit gedicht wilde hij het lezend publiek tot een betere smaak opvoeden. Het uitbundige leven van de edelen was hem altijd een doorn in het oog, die hij dan tot uiting bracht in zijn geschreven theaterstukken. De vlijtigheid van de werkende klasse had hij altijd geprezen en was voor hem definitief de juiste morele kant van het leven.

Hij verliet de Canarische Eilanden 13 jarige leeftijd en ging naar zijn oom in Madrid, want zijn literair talent werd al vroeg ontdekt. Daar voltooide hij dan zijn opleiding. Na enige tijd werkzaam als vertaler bij het secretariaat van Staat, ging zijn loopbaan verder als archivaris. Hij stond met vele beroemde schrijvers van zijn tijd in actief contact, omdat hij lid was van de beroemde literaire kring "Fonda de San Sebastián.

Op Tenerife, herinnert tegenwoordig een straat aan de in Puerto de la Cruz geboren eilandbewoner, en ook daar kan zijn inmiddels gerestaureerde geboortehuis worden bezocht. Tomás de Iriarte overleed op 17 September 1791 in Madrid.Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: