Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Persoonlijkheden

Thor Heyerdahl (1914 - 2002) komt oorspronkelijk uit Noorwegen, en werd bekend als etnoloog en ontdekkingsreiziger. Hij realiseerde op Tenerife een van zijn laatste grote projecten. Zo nam hij het standpunt in dat de piramiden in Güimar de schakel zijn tussen de in Zuid-Amerika en de in Egypte gebouwde piramiden. Hij kwam in het blikveld van de openbaarheid toen hij dit argument in 1990 opperde. Hij onderstreepte zijn betoog dat niet alleen de vorm van de piramiden maar ook de vormgeving van het dagelijks keramiek een aantal parallellen vertonen. Daarom moet er al een lange tijd voor Christoffel Columbus een uitwisseling hebben plaatsgevonden tussen de volkeren aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

In 1970 slaagde hij met zijn poging om met een 14-voet lange papyrus boot, de "Ra II", en een internationale crew de Atlantische Oceaan over te steken. Op het terrein van het met de hulp van de reder Fred Olsen opgerichte piramidenpark is een replica van de boot in originele grootte te zien. Hij bewees dat het theoretisch mogelijk was 5000 jaar geleden de Atlantische Oceaan over te steken. Het was niet de enige expeditie in zijn soort . Hij ondernam eerder een poging met de "Ra", onderzocht met de rieten boot "Tigris" de handelsroutes van de Sumeriërs en zeilde met een Balsaboot, zoals de Indianen die gebruiken, van Peru naar Polynesië.

Dus probeerde hij altijd zijnstellingen en beweringen met passende daden te bewijzen. De erkenning, die hij door zijn werk kreeg, is duidelijk zichtbaar in de vele eredoctoraten die hij ontving, ook al konden niet al zijn theorieën wetenschappelijk worden onderbouwd.Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: