Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Sport activiteiten

Tenerife biedt alle surfers precies wat ze zoeken, maakt niet uit of het de wind is of de golven. De surfgebieden laten zich gemakkelijk verdelen in twee gebieden: surfers in het noorden en de wind- of kitesurfers in het zuiden. Dit is te wijten aan de stroomverhoudingen van de Humboldt-stroom, die vanuit het noorden samen met de noordoost passaat naar het eiland toe gaat. Daardoor heeft het noorden de golven en een mild klimaat, het zuiden de zon en aan het hoofd de wind. Voor de surfers uit de hele wereld is Tenerife een mekka, Vooral El Médano is bekend voor de stevige bries die er overheerst. Tenerife heeft ook het voordeel dat het waarschijnlijk de enige plek in Europa is waar u het hele jaar door wind-en kitesurfen kunt, zonder dat het erg koud is. Maar opgepast. In de winter kan het ook gebeuren dat er in El Médano een of twee weken lang weinig of geen wind is. Hoewel dit goed is voor beginners, kan weinig wind voor de gevorderden de pret bederven. Kitesurfers kunnen ook goed overweg met weinig wind, maar ook een echte windstilte kan roet in het eten gooien. Dankzij het milde klimaat volstaat in de zomer een shorty of ook board-shorts en lycra-shorts. In de winter voldoet een neopreen pak met lange mouwen. Maar met het weer is het net als overal in de wereld, het geeft geen garanties. Al met al, deze locatie werkt als een magneet op de scène, zodat er altijd weer wedstrijden op de stranden plaatsvinden. De windsurf competities trekken dan ook veel bezoekers, wat onder normale omstandigheden niet altijd het geval is. Normaal gesproken zijn deze stranden bijna uitsluitend door surfers, want zwemmers wagen zich natuurlijk niet tussen de surfplanken.

We kunnen stellen dat de windsnelheden van 3-5 bijna altijd het minimum zijn en vaak overtroffen worden. De hier wonende surfers beschouwen het meer als moeilijkheidsgraad "easy" en wachten op 6,7,8 of soms zelfs meer. De wind moet hier zeker niet worden onderschat. El Médanois het zuidelijkste puntje strand van het eiland, dat is de reden voor de constante wind. Door de locatie van het strand komt de wind vaak in fasen ook erg buiig, omdat hier de noordoost passaat over het eiland snelt. Wie niet goed zijn hoogte kan houden, hem kan het snel gebeuren, dat hij zich een baai verderop terug vindt . Wie dit heeft bereikt, kan zich en zijn materiaal vervolgens over land terug naar het strand vervoeren. Maar dat kan weleens gebeuren. De kwaliteit van het oppervlaktewater is afhankelijk van de windrichting. Meestal komt de wind van links, wat betekent dat er toch wel pittige golven zijn. Nieuwkomers en degenen die hebben geleerd om te surfen op een plas, leren dan vrij snel wat een shorebreak betekent, Als de wind van rechts komt, dan is het water zo glad als onderkant van een babykontje.

Voor beginners en degenen die dat willen worden, moeten we ook iets zeggen. Begrijp alsjeblieft dat El Medano echt niet de gemakkelijkste plaats is om met wind-en kitesurfen te starten, omdat dit gebied zeer hoge eisen stelt. Leer het niet zelf, maar zoek een ervaren docent. Zo leer je snel en veilig. Wie niet oplet en afdrijft landt direct in de Atlantische Oceaan. Ook daarvoor is de locatie van El Medano verantwoordelijk. Omdat de stroom hier langs de zuidpunt komen gaat hij direct door naar de zee. En met een kracht die men slechts gewend is van het noorden van het eiland. Lokaal is er echter een zeer goede surfschool waar u contact mee kunt opnemen. De juiste uitrusting kan ter plaatse gehuurd worden, vraag dit de beste saan de surfscholen.

De niormale surfers verzamelen zich in het noorden van het eiland. Hij staat bekend om de ongerepte stranden zoals Playa Bollullu, Los Patos en El Socorro (vrij vertaald betekent dit "schreeuw om hulp") enkele van de beste golven ter wereld te bieden en is berucht om zijn extreem gevaarlijke en sterke stromingen. Er zijn momenten waarop roekeloze zwemmers bijna dagelijksdoor de surfers terug naar het strand worden gebracht. Op deze stranden gaan de lokale zwemmers niet verder dan tot hun navel in het water. Surf scholen kunnen worden gevonden in het toeristische bolwerk van het noorden, in Puerto de la Cruz. Daar vindt u ook alles te koop aan materiaal, wat u voor deze sport nodig heeft . Op sommige stranden moet je op je hoede zijn voor stenen, die nog steeds een ernstig risico vormen. Houdt u zich aan uw instructeur of aan de lokale surfers. Zij zullen u precies vertellen waar vooral op moet letten.

Ook in het noorden van het eiland worden regelmatig wedstrijden gehouden, bij voorkeur op het strand van El Socorro. Dan wordt het strand omgetoverd tot een feestlocatie met zon, zand en muziek. Degenen die willen ontspannen na een drukke dag surfen, die kan dat in de gezellige locations in de Puerto de la Cruz. De stad staat bekend om haar uitgaansleven en trekt nachtbrakers uit het hele noorden aan.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: