Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Wetenswaardigheden

Tenerife kan op twee manieren worden bereikt , hetzij per boot of per vliegtuig. Rechtstreekse vluchten gaan via chartervluchten door Transavia, Ryannair en anderen van elke grote luchthaven in Europa, waarbij de vlucht ongeveer vier en een half uur duurt. Rechtstreekse vluchten gaan meerdere malen per week. Vanuit Barcelona en Madrid ook meerdere malen per dag. Over de route Cadiz - Santa Cruz de Tenerife biedt de Spaanse rederij Trasmediterránea een overtocht per schip. Boekingen kunnen worden verricht in Nederlandse reisbureaus of ook online. Voor de reis van. uit de EU moet u een geldig paspoort of identiteitskaart hebben.Kinderen onder de 16 jaar moeten worden opgenomen in het paspoort van de ouders of het bezit zijn van een geldig kinder identiteitsbewijs. Als de eigen auto mee wordt vervoerd, moet het voorzien zijn van het ovale nationaliteitsteken, voorzover het geen EU-kenteken heeft. In geval van schade is de Internationale groene verzekeringskaart vereist. De nationale registratie van een voertuig en het rijbewijs wordt erkend. Voor honden en katten is het EU-dierenpaspoort verplicht. Dit houdt in: de datum van de laatste vaccinatie tegen rabiës (max. 12 maanden oud, ten minste 30 dagen), evenals het tatoeagenummer of de identificatie-code van de chip moet zijn aangegeven.

Belangrijk: Omdat de Canarische Eilanden in de EU een speciale status hebben (er zijn hier geen bepaalde belastingen en heffingen), moet u zich eerst informeren over de toegestane hoeveelheid meegevoerde goederen.

De wettelijke zorgverzekeringen moeten ook in de EU-landen de kosten voor medische behandelingen vergoeden. Omdat sinds 1/1/2005 het buitenlandse ziektekostenverzekeringsformulier door de Europa zorgverzekeringskaart is vervangen, moet bij het niet aanwezig zijn van een dergelijke kaart een vervangend certificaat wordt afgegeven. Het is nog steeds mogelijk dat extra betalingen voor medicijnen of behandelingen uit eigen zak moeten worden verricht, die u dan vervolgens bij uw eigen zorgverzekering kunt terughalen op vertoon van de factuur. Een aanvullende reisverzekering is in in elk geval altijd aan te raden, ook omdat meestal de eventuele terugvlucht niet door de wettelijke zorgverzekeringen worden vergoedt.

Wie gedekt is door Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben recht op medische behandeling volgens de Spaanse regelgeving. De meeste artsen spreken ten minste een vreemde taal, waarbij met name in het noorden Duits niet ongebruikelijk is. Er werken daar ook veel Duitsers in de zorgcentra, of men wendt zich tot het universitair ziekenhuis.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: