Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Sport activiteiten

Zoals bij de meeste sporten is Paragliding op Tenerife bijna 365 dagen per jaar mogelijk is. Het maakt niet uit of je een van de uitstekende vluchtroutes uit de bergen gebruikt of met de motor quasi in de zee begint en een rondje over de Atlantische Oceaan maakt. Iemand is er zelfs in geslaagd in februari 2007 met een motor een vlucht te maken, onder ideale omstandigheden, over de Teide met zijn 3718 meter, maar niet iedereen moet dit proberen. De piloot Andy Junk is al 20 jaar in de lucht thuis en was 11 keer reis-en vluchtleider op Tenerife.

Het aanbod van gidsen, die u naar en door de vluchtroutes begeleiden, is zeer groot. Het is iets heel speciaals die bedwelmende natuur van dit eiland, die altijd nog ten minste vijf verschillende klimaatzones bestrijkt, vanuit het perspectief van de vogels waar te nemen. Een bijzonder hoogtepunt voor alle paragliders is de mogelijkheid om direct op een prachtig zandstrand te landen. Dan kunt u direct gaan zwemmen. Op dit eiland krijgt zeker iedereen waar voor zijn geld, maakt niet uit of men een beginner of gevorderde is.

Vluchtroutes zijn er overvloedig, de een is nog mooier dan de andere. Sommigen van hen willen we hier aan u voorstellen, zodat u het een beetje gemakkelijker hebt bij het kiezen van de juiste route.

Route Jama - Valle San Lorenzo
Hier wijst de thermiek u langs de hellingen . Het traject heeft een hoogteverschil van 600 meter.

Route Taucho - Adeje
Ook deze vlucht heeft dezelfde thermiek en 800 meter hoogteverschil. De landing is in Adeje.

Route Icod El Alto - Playa del Socorro
Deze route vertrekt vanuit La Corona en vliegt dan over Icod de los Vinos en Los Realejos. De route is erg populair, omdat je uiteindelijk na 800 meter hoogte verschil, hetzij op het Playa del Socorro of Tigaiga landt. Het is een vlucht langs de helling en speciaal bij bewolking een goede thermiek heeft.

Route Tacoronte - El Sauzal
Is ook een vlucht langs de helling, waarbij hetzij in El Sauzal of in Tacoronte wordt gestart. De vlucht is 5-6 km lang en biedt een landing op het strand van Mesa del Mar met een geweldige vlucht over de kust.

Route Izaña - Puertito de Guimar
De start is vanaf Izaña bij een vluchtlengte van een trotse13 kilometer. Het hoogteverschil op deze route is 2200 meter.

Route Izaña - Puerto de la Cruz
Nogmaals een vlucht met 2200 meter hoogteverschil, de landing is rechtstreeks aan de pier van de parkeerplaats bij Playa Jardin. Voor de ervaren piloten is er in Los Cristianos de gelegenheid om jezelf op de 120 meter hoge kliffen te trakteren op een Soaringvlucht en langzaam over de Atlantische Oceaan naar boven te glijden. Dit zijn nog lang niet alle routes van dit prachtige eiland, maar ik denk dat deze kleine uitleg voldoende is om u te laten zien waarom Tenerife een must is voor paragliding. Wie met een motor wil vliegen, die kan het beste zijn eigen materiaal meebrengen.

Dit krijgt men hier

Paragleiten auf Teneriffa

Teneriffa von oben - Paragleiten

der Start - Paragleiten

» meer foto's «
Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: