Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Sport activiteiten

Fans van kletteren komen in Tenerife echt op hun kosten, vooral voor degenen die de gradatie A5 hebben bereikt. Over het hele eiland zijn veeleisende klimgebieden die zeer goed zijn uitgerust. De meeste van hen liggen in het bereik tussen de gradaties V en VII . Maar vrees niet, er zijn ook lichtere en moeilijkere toeren die op hun uitdagers wachten. Beginners zouden echter een uitgebreide klimcursus moeten volgen. In de aanbieding is een zeer grote verscheidenheid aan meer dan 800 toeren. Daarbij is het gesteente van dit vulkanische eiland net zo gevarieerd als de natuur zelf. Lavasteen, basalt, graniet, tufsteen schudden elkaar de hand en liggen in fijne lagen als een boek over de ontstaansgeschiedenis van de aarde voor je open. Dit alles met een zeer evenwichtig klimaat, dan maakt het klimmen nog fun. De uitrustingen kunnen ter plaatse gehuurd worden, of het nu gaat om de basisuitrusting, helmen, touwen of gevorderden uitrusting. De organisatoren zijn op alles voorbereid, waarbij vaak al bij de reservering moet worden aangegeven welke onderdelen nodig zijn. Bij de keuze van de toeren zijn er meer als genoeg keuzes omdat er zo veel gebieden zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met een steile wand in het midden van Puerto de la Cruz, in de wijk Martiánez, direct achter de "urban canyons" met uitzicht op de zee? Of een tour rechtstreeks op de Teide, de hoogste berg van Spanje, met zijn fantastische vulkanische landschap? Waar de rondleiding ook heen leidt, een onvergetelijke ervaring in een onvergetelijke achtergrond is gewaarborgd. We presenteren hier enkele van de mooiste klimgebieden en vertellen u wat u verwacht. De beslissing welk gebied uiteindelijk wordt gekozen, moet dan ieder voor zich uitmaken.

Guia de Isora
Dit klimgebied ligt in het zuidwesten heeft alles dat je hart sneller laat kloppen. De kloof heeft overhangen, biedt slab klimmen en een aantal scheuren. Bead gat klimmen is ook beschikbaar evenals multi-pitch routes van 2-3 touwlengtes. Dit alles met een wandhoogte van enkele honderden meters, met uitzicht op zee. Op een heldere dag heeft men een onbeschrijfelijk mooi uitzicht op de naburige eilanden La Gomera en La Palma.

Arico
In het zuiden van Tenerife ligt de stad van Arico. Ongeveer een kilometer hierboven is echt een geweldig klimgebied met meer dan 100 toeren. De weg daarheen is weliswaar smal, maar verhard, dus levert dit geen uitdaging om er te komen. Als u wilt, zijn daar ook mogelijkheden om te kamperen met een frisse waterbron in de vorm van een kraan. De weg verdeelt het gebied in twee sectoren met verschillende moeilijkheidsgraden. Het bovenste deel beweegt zich tussen VI en VIII, het onderste deel stijgert het geheel nog aanzienlijk. Het klimgebied is gelegen in een ravijn, wat de aantrekkingskracht vergroot. En dat is het aanbod: De routes zijn tot 30 meter en hoger, met name in het onderste gedeelte. Boven ligt het gemiddelde waarschijnlijk dichter bij tot 10-15 meter. De rots is vergelijkbaar met harde zandsteen, maar het is van vulkanische oorsprong en heeft een zeer mooie structuur en goede wrijving. Er zijn een aantal daken en scheuren, hoewel de overgrote meerderheid bestaat uit bead gat en lies klimmen. Vooral het onderste gedeelte is met zijn hoogte erg indrukwekkend. Angst voor regen hoeft men meestal niet te hebben, omdat het zuidelijke deel van het eiland eigenlijk regenarm is. Gezien het feit dat dit gebied op ongeveer 1.000 meter ligt, kan het zijn dat je in de wolken klimt. Als dit niet het geval is biedt zich een indrukwekkend en prachtig uitzicht. Vervelen zal men zich hier niet, want het gaat hier om meer dan 100 routes. In ieder geval een bezoek waard.

Cañadas
Dit is echt definitief klimmen in een zeer bijzondere vorm, want het klimmen in de Cañadas is gewoon anders. Het beschrijven van de vormen en composities van de rots is bijna onmogelijk. Gezien op de kaart, is dit gebied gelegen in het centrum van het eiland, in de buurt van de Teide, en zeer veeleisend. De rots is gekarteld en scherp, dus moeten we hier iedereen tot uiterste zorgvuldigheid aanraden. De klimatologische contrasten zijn extreem. Aangezien men hier meestal duidelijk boven de wolken is op ongeveer 2000 meter hoogte, dient u in de zomer 's middags zeker een schaduwrijke plaats op te zoeken. De zon is zo hoog, en brandt zonder genade en barmhartigheid op u neer. Ook kan het zijn dat in de schaduw hier en daar zelfs wat sneeuw ligt. Nogmaals, er zijn heel veel (ruim honderd) toeren voor alle vaardigheden, die vaak van de eigene techniek en orienterings gevoel afhangen. Maar om te klimmen in deze locatie is alleen al de moeite waard vanwege het uiterlijk van het landschap, want het is nauwelijks met alle andere te vergelijken.

Roques de García (La Catedral)
Ook dit klimgebied is gelegen nabij de Teide op 2000 meter. "De kathedraal" is een op zichzelf staand basalt massief die kan scoren met een aantal multi-pitch routes. Het karakter is een beetje alpin, de instap duurt ongeveer 10 minuten. In de namiddag hebben we hiier zon, dus zorg voor een goede UV-bescherming. Ongeveer 20 tours van eenvoudig tot middelzwaar kun je hier verwachten.

Tot slot willen we u een paar extra tips geven. Eerstens heeft men in de meeste gevallen een huurauto nodig om naar de klimgebieden te komen. Wie een beetje rondkijkt, die vindt ook beslist een particulier verblijf, dat is zeker goedkoper dan een hotel. In het laagseizoen te reizen kan ook geen kwaad. De vluchten zijn veel goedkoper en op Tenerife is het hele jaar door een voor kletteren geschikt klimaat. Wie met deze selectie van klimmen nog steeds niet tevreden is, kan kan zich ter plekke informeren. Er zijn meer er dan genoeg, zowel in het noorden en zuiden van het eiland. Onder andere vindt u ook nog in Poris de Abona, in het Anaga massief (Roque de Enmedio, Roque de las Animas), in Vilaflor, Los Gigantes of Las Mesas mogelijkheden om te klimmen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: