Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Sport activiteiten

Op Tenerife blijft het hengelen in grote lijnen beperkt tot logischerwijs de zee, visvijvers zijn niet er op Tenerife, die zijn op een eiland net zo overbodig als de vraag ernaar. De hengel fans hebben de keuze of ze liever van de wal of vanuit een boot vissen. De vraag is alleen wat moet worden gevist. Wie direct gaat vissen op de steilkust en zijn uitlopers, heeft een goede kans op blauwe baars, papegaai vissen, brasem, zeebrasem (goud gestreepte) en een paar lipvissen. De plaatselijke bevolking gaan hier graag vissen op murene, maar over hun eetbaarheid wordt veel gediscussieerd. Met een beetje geluk kunt ook eens een rog of een barracuda vangen. De grootste vangst van een barracuda die mij bekend is, ligt bij 1,5 meter en was een volwassen dier. Echter, op een plaats die u als bezoeker van het eiland nauwelijks zult vinden. Wie een lokale gids bij de hand heeft, die krijgt zeker wel een paar goede plaatsen getoond om te vissen. Veel lokale hengelaars zijn ook dagelijks op de pieren van de stranden en havens te vinden. Daar heb je goede kans om vrij grote brasems te vangen. Maar ook hier zijn er vele rovers. Vooral 's avonds zijn de havenbekkens interessant, omdat de vangresten en de resterende voorraden van visaas van de vissersboten overboord gaan en zo vette baarsen en andere roofvissen aantrekken. Dit kan echt de moeite waard zijn. Gevist wordt hier met natuurlijk aas of deeg (de 'locals' nemen brood + visbouillon + ingewanden). Onder het meest populaire aas zijn onder meer strips van makreel, sardine puree met deeg, stukjes inktvis en schaaldieren. Probeer het dus uit waar je het meeste succes mee hebt. Zorg ervoor dat u genoeg stalen haken bij u heeft, omdat normale haken niet veel succes hebben. De tanden van de vissen geven deze een relatief korte leven. Ah ja, de meeste vissers zien af van blinkers, maar vertrouwen op grondlood en posen, omdat het heldere water slechts een paar happen toelaat.

Vissen vanaf een boot is echt een ander kaliber, want rond het eiland wordt tonijn, zwaardvis en haai gevangen, waarbij het laatste zeer omstreden is. Maar deze discussies kan men gemakkelijk uit de weg gaan doordat men ze na de vangst weer gewoon uitzet.. Het aanbod wordt aangevuld met barracuda's, bonito's. Zo zijn er genoeg respectabele rovers in de wateren die een erg interessante en spannende visvangst beloven. Wie niet wil sleepvissen, maar roofvissen dicht aan de bodem wil vangen, die zal waarschijnlijk nog wat rog of zeebaars aan de haak krijgen. De boottochten worden hoofdzakelijk aangeboden in het zuiden van het eiland en vinden dagelijks plaats. Oh ja, volgens het visserslatijn zouden er bij een aantal soorten (tonijn, zwaardvis) snelheden van zelfs tot 100 km / h zijn gemeten. Dit is uiteraard niet serieus gemeend. De snelste vis ter wereld is nog steeds de Mako Haai, die in het water snelheden tot 56 km/h bereikt.

Als uitrusting is bij het vissen op volle zee is natuurlijk de zeehengel het enige bruikbare, want alles andere zal op open zee niet lang standhouden. In de meeste gevallen zijn de route en het aas inbegrepen, maar het kan geen kwaad nog eens te vragen aan de aanbieders. Ook het extra aanbod varieert, zo zijn ook weliswaar vaak drankjes, maar geen maaltijden inbegrepen.

Wie zelf een vissersboot wil huren, moet zich in ieder geval laten informeren over vang grootte en beschermde soorten. Het kwam in het verleden helaas vaak voor dat op de markten vis verscheen, die niet groot genoeg was om te vangen of werd verboden. Gelukkig reageerde de Canarische regering heftig hierop en voert strenge controles uit. Als je betrapt wordt, betaal je hoge boetes die beginnen bij 60 €, maar kunnen ook in sommige gevallen oplopen tot 10 000 € of meer. Wildlife Conservation staat voorop, anders hebben we allemaal vroeger of later niets meer te vangen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: