Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Sport activiteiten

Jaar na jaar trekt Tenerife avontuurlijke toeristen en conditioneel sterke atleten en degenen die dat willen worden uit alle hoeken van de wereld aan Het maakt niet uit als het nu om de racefiets of mountainbike gaat, wegens de afwisselende rijkdom is de grootste van de Canarische Eilanden een El Dorado. Atleten, zoals de Tour de France-winnaar Lance Armstrong of triatleet Lothar Leder en Thomas Hellriegel weten dit al een lange tijd. Wie echter het eiland gemoedelijk wil verkennen, kan gelukkig gewoon op een fiets gaan zitten en hetzelfde doen, want de kleine dromerige plaatsen nodigen altijd weer uit om er te verwijlen. De passende tweewielers voor elk wat wils kunnen overal worden gehuurd, hoeven dus niet verplicht te worden meegebracht. Touren voor elk fitness niveau worden ook aangeboden, wat de keuze van de routes natuurlijk vergemakkelijkt.

Mountainbikers beleven in Tenerife een adembenemende natuur tussen de droge vlakten in het zuiden, het bizarre vulkanische landschap op de Teide, de laurierwouden en extreme hoogteverschillen. Het hele eiland ontpopt zich als een grote uitdaging. Men kan altijd weer een pauze nemen zoals we altijd, want afgelegen stranden en mooie dorpjes zijn er volop aanwezig. Maar af en toe moet je wel een huurauto nemen om het startpunt van een bepaalde route te bereiken. Het biedt alles wat het hartje van een fietser begeert. Op de Mountainbike-Handling cursussen leert de beginneling de basis. Hier worden balanceren, downhill-technieken, achterwiel-Wheelie en Bunny Hop getraind.. Wie de basics weet, kan zich in bikeparken vermaken, of met een van de populaire mountainbike routes beginnen . Maar laten we de tours een beetje nader bekijken.

  • In het Valle de la Orotava zijn er mooie routes aan de westkant van de vallei. Dit landschap is het meest groene deel van het eiland en biedt een prachtige bos pisten en berghellingen tot in de Caldera. Daar vindt je dan een klein restaurantje met typische gerechten van het eiland. Geïnteresseerden kunnen dan een doorstart maken met een rasante afdaling rechtstreeks naar Puerto de la Cruz.
  • Het Anaga Gebergte in het noordoosten van het eiland komt gedeeltelijk overeen met een laurierbos en een boomheide. Wie zich dan over de muilezel paden wil doorploeteren, wordt beloond met een spectaculair uitzicht op de kliffen van het noorden.
  • Tot 1700 meter hoogte loopt de tour van het Esperanza Woud. Boven het dorp met dezelfde naam staan werkelijk indrukwekkende scènes in de eucalyptus-en dennenbossen te wachten, want het heeft een prachtig uitzicht op de zuidkust van Gran Canaria, terwijl men op de rug van de "Cumbre Dorsal " zijn kilometers maakt.
  • In schril contrast staan de "Arenas Negras". Het vulkaanlandschap op de lava velden van de "Volcan Negro"' laat bij iedereen een grote indruk achter. Ten ene komt men langs de in 1909 als laatste uitgebroken vulkaan "Chinyero", aan de andere kant heeft men bij goed weer, uitzicht op twee eilanden, La Palma en La Gomera.
  • Wie immuun is voor grote hoogte, die neemt als uitdaging een toer in het " Parque Nacional del Teide y de las Cañadas ". Bizarre grillige vulkanische landschappen nemen je de toch al dunne adem weg, want hier zit u boven de wolken. Rijden waar andere vliegen ...

Daar hebben het de wielrenners niet zo moeilijk. Iedereen die denkt dat er niet genoeg van hem wordt verlangd, kunnen we geruststellen. Alleen al een tocht langs het water bevat voldoende ups en downs. Ook hier zijn er genoeg aanbieders die de nieuwkomers een persoonlijk trainings plan opstellen en een breed scala aan toeren aanbieden. De mooie aan het eiland is, dat de fitte en professionele renner de stijging tot direct aan de voet van de berg Teide kunnen wagen. De wegen zijn goed, maar soms vrij smal. Maar in ieder geval hoeven de renners niet bang te zijn voor razers. Wie over de bergen wil, is het aan te bevelen om te beginnen vanuit het noorden, het beste van de Orotava vallei. De reden is het klimaat, welke in het noorden van het eiland duidelijk milder is. Zo kunnen we comfortabel na een succesvolle klim naar de hoogste berg van Spanje rollen in de warmere en drogere gebieden in het zuiden. Of anders gaat u via de beroemde zandsteen curve in de richting van het Esperanza woud, waar de dennen- en eucalyptusbossen een schaduwrijke bescherming bieden tegen de hete middagzon. Wie langs de noordkust rijdt , raden we de landweg boven de snelweg aan. Plaatsen zoals La Matanza of La Victoria staan bekend om hun goede wijn, de route is prettig om te rijden en wie zich over de heuvels waagt, komt terecht in de romantische wijngebieden. Maar wees voorzichtig, want de wegen zijn vaak veel steiler dan het op het eerste gezicht lijkt.

Degenen die van plan zijn gemoedelijke verkenningstochten te ondernemen dienen zich in ieder geval ter plekke te informeren, anders wordt de fietstocht al snel tot een zware inspanning. Maar geen angst, de aan bieder zijn daarop goed ingesteld. Fietsen kunnen ook voor dit doel worden gehuurd en een aantal aanbieders hebben ondertussen speciale landschaps- en picknick tochten voor diegenen die liever met het hele gezin een leuke fietstocht willen maken. Zo kunnen beklimmingen voorkomen worden en verdwaalt men niet op zoek naar de beste barbecue plek.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: