Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Sport activiteiten

Dat Tenerife zich loont om te duiken, dat weten de duikers uit de hele wereld al lang, omdat rondom het eiland een rijkdom aan soorten wordt gevonden, als nergens anders op de wereld. De reden hiervoor is de koude Humboldt Stromingt, ook wel de Canarische Stroming genoemd, die de wateren voortdurend met koud water voorziet. Koud water is voedzamer dan heet, en zorgt voor een rijkdom aan voedsel. Als gevolg daarvan worden op de Canarische Eilanden niet minder dan 691 vissoorten. Deze zijn verdeeld in 606 straalvinnige vissen en 85 kraakbeenvissen . Wie nu hoopt te gaan duiken met haaien, die heeft waarschijnlijk ook succes, want engelhaaien worden vaak gevonden. Hamerhaaien zijn met een beetje geluk zelfs vanaf een boot te zien, bij voorkeur voor de kust tussen Los Gigantes en Teno. Zij laten zich echter niet al te vaak in de buurt van de kust zien. Daarvoor is echter de kans groot om barracuda's te ontdekken. De jongere uitvoeringen hiervan zwemmen graag in de buurt van stranden zoals Las Teresitas en zijn met duikbril en snorkel goed re zien.

Andere interessante vertegenwoordigers van de fauna onder water zijn de zeeschildpadden. Ze worden elk jaar weer op de stranden van het eiland uitgezet om de populatie weer te verbeteren en ze opnieuw inheems te maken. In het juiste seizoen zijn ze ook te vinden in de buurt van de kust en voor snorkelaars bereikbaar.

Zeezoogdieren zijn hier het hele jaar te vinden. Onder hen is de grootste woonachtige school grindwalvissen ter wereld die constant aanwezig is in de wateren tussen La Gomera en Tenerife, ook al men ze niet verwacht in deze wateren. Immers, Tenerife ligt slechts 300 km ten westen van de Afrikaanse kust. De Humboldt stroming is ook hiervoor verantwoordelijk. Daarnaast zijn er dolfijnen, potvissen en enkele andere soorten die meestal op doorreis zijn. De dierenwereld die men hier verwacht is al reden genoeg een reis in de onderwaterwereld van Tenerife te ondernemen.

De landschappen die zich hier door te duiken openbaren doen op geen enlele wijze onder en bieden dezelfde veelvoud als het landschap boven water. Bizarre rotsformaties en afgekoelde lavastromen strekken zich uit en bieden duikers een gevarieerd beeld. Grotten met hun spel van licht nodigen u uit deze te ontdekken, er zijn een paar riffs en buitengewone duikplaatsen, met wrakken, rotsen en uitgestrekte plateaus van zand. En dat alles bij een watertemperatuur 18-25 graden en een zicht van meestal goed 30 meter. De meest populaire duiklocaties zijn gelegen in het zuiden van het eiland, en ook hier willen we u een beetje inzicht te geven, zodat u ziet wat u verwacht.

Dichtbij Radazul, bij het kleine plaatsje Tabaiba werd voor de duik liefhebbers een vissersboot genaamd "Pejin" tot zinken gebracht. Hij ligt op een diepte tussen 20-32 meter en dient als schuilplaats voor een verscheidenheid aan vissen. Voor de kust van Tenerife zijn er verschillende wrakken te bewonderen, informeer je het beste bij de organisatoren, want die kunnen je direct vertellen wanneer er uitstapjes rechtstreeks worden gemaakt naar deze spannende plaatsen. Voor ervaren duikers zijn er ook grotten aan kust van Tenerife, die kunnen worden onderzocht en bij een kalme zee kunt u ook soms in zo'n rotsspleet naar boven duiken . Deze rondleidingen zijn echter echt niet voor beginners en gevorderde duikers mogen geen individuele tripjes ondernemen. Houd u altijd aan uw duikgids, die kent de gevaren en de stromingen op zijn best.

Voor El Sauzal in het noorden van het eiland, is het zelfs mogelijk om naar een vliegtuig wrak te duiken. De machine van het type DC-3 is duidelijk een van de hoogtepunten van het eiland. Echter, duiken in het Noorden veel meer eisen aan u dan in het zuiden. Een van de redenen is er de zeer sterke stroming, die zeker niet onderschat mag worden. Maar hier alle locaties te vermelden is nauwelijks haalbaar, te groot is het aantal betoverende plekken. Informeer u het beste ter plaatse, want duikscholen zijn er op Tenerife meer als genoeg. Onder hen is een van de beste duikscholen van de Atlantische Oceaan.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: