Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Geschiedenis

Y-theorie
De meest gangbare theorie over de ontstaansgeschiedenis van Tenerife is de zogenaamde Y-theorie. Het veronderstelt de vorming van vier verschillende eilanden, zo'n 7,5 miljoen jaar geleden door gespleten vulkanisme, die vervolgens in de loop van de tijd door vulkanische activiteit met elkaar verbonden werd. De 'pijlers' hiervan zijn in het midden van het eiland met het huidige Teide Nationale Park, en ten noordwesten van het eiland in het gebied rond "Punta del Teno", het noordoostelijk deel rondom "Punta del Hidalgo" 'en het zuidelijk deel van het huidige toeristische gebied rond de Costa Adeje, de regio met de zwakste activiteit. De daaruit resulterende rotsen bestonden meestal uit basalt, die weer opnieuw door de druk van binnenuit werden gebroken. Door de hierdoor ontstane scheuren, kon steeds weer nieuw magma de oppervlakte bereiken.

Gespleten vulkanismus
Pas veel later, ongeveer 2-3 miljoen jaar geleden ontstond door deze activiteit een vulkanisch kloof systeem, dat zich tegenwoordig nog steeds dwars over Tenerife uitstrekt en wel in de richting noordoost-zuidwest. De kam daarvan is de weg die loopt van La Laguna naar het Teide Nationale Park.

Oer-Teide
Er zijn aanwijzingen dat de Teide eerder heel anders was. De oorspronkelijke Teide werd echter volledig verwoest door enorme vulkanische activiteit, wat aan de noordkant van het eiland heeft geleid tot een aardverschuiving van gigantische afmetingen, waardoor tegenwoordig de Orotava Vallei met het beroemde toeristische plaatsje Puerto de la Cruz ontstond. Men gaat ervan uit dat dit ongeveer 170.000 jaar geleden plaatsvond. Pas na die uitbraak ontstond de Teide zoals hij nu is. Er is overigens geen reden om te geloven dat de Teide veel hoger was op dat moment, maar men denkt dat hij gewoon een stuk breder was.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: