Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Flora en fauna

Tot de meest soortenrijke fauna van de wereld behoort die van Tenerife niet bepaald. Het feit dat egels, konijnen en vleermuizen waarschijnlijk de grootste in het wild levende zoogdieren zijn, spreekt boekdelen. Maar er zijn vele endemische soorten. Speciaal voor wandelaars is het ook goed te weten dat er geen giftige dieren, zoals schorpioenen en slangen zijn. We hebben wel veel hagedissen, die niet echt verlegen zijn. Het meest soortenrijk hier is zeker het leven in het water aan de kust. Daar is echt wat aan de hand.

Reuzenhagedis
De reus hagedis is al lang uitgestorven tot hij steeds weer werd ontdekt op een aantal Canarische eilanden. De omvang van deze hagedissen lijken te verschillen van eiland tot eiland. De afmetingen varieren van 30-75 centimeter.

Canarische hagedis
De Canarische hagedis is een constante metgezel op alle mogelijke wegen en paden. Zodra de zon schijnt, ziet men ze overal op de stenen liggen om zich op te warmen. Ze voeden zich naast insecten ook met plantaardig voedsel, om welke reden de wijnboeren en tomatentelers ze met vallen en gif uit de buurt van de oogst willen houden. Echter ook andere gewassen van de mensen lusten ze graag.

Mediterrane boomkikker
De mediterrane boomkikker is door zijn grootte van ongeveer 5 centimeter en haar knalgroene kleur moeilijk te ontdekken. Hij is echter zeer luid te horen in de zomer, als je toevallig in zijn gebied bent. Hij voelt zich in warme gebieden met stilstaand water zeer goed en is in de Masca Kloof en in de Orotava vallei een zeer frequente bezoeker. De redenen hiervoor zijn de overheersende vochtigheid en stilstaande wateren, die in de Masca kloof ontstaan in de vorm van kleine vijvers, en in de vallei van Orotava in de vele waterreservoirs voorkomen.

Konijn
De konijnen werden op Tenerife en andere Canarische Eilanden door de mensen door de mensen naar binnen gesleept en komen hier voor in een vrij kleine variatie, die echter zeer flexibel en robuust is. De verspreiding ervan was zo hoog dat ze nu op veel plaatsen worden gejaagd. Dit is ook de reden dat een van de nationale gerechten (Conejo Salmorejo) bestaat uit konijn.

Vleermuis
Er zijn zes verschillende soorten vleermuizen op Tenerife. Voor hen is het waarschijnlijk dat zij als enigste zoogdieren al vóór de kolonisatie door de mensen op de Canarische Eilanden leefden. Ze houden van de schemering waarin zij via hun echo lokalisatie op jacht gaan naar insecten. Helaas is de populatie door de toename van insecticiden sterk bedreigd.

Moeflon
De moeflon werd ook door de mens ingevoerd en leeft teruggetrokken in de Cañadas. Deze zeer schuwe dieren kunnen alleen met een beetje geluk worden gezien, want deze fantastische klimmers zijn erg snel. Deze tegen het eind van de jaren zeventig geimporteerde dieren werden volgens geruchten uiteindelijk toch weer gejaagd, toen ze zeer ernstige schade aan de plantenwereld toebrachten, zodat niemand echt weet of en waar ze nog te vinden zijn.

Ratten
De ratten zijn op Tenerife, zoals altijd, de mens op de voet gevolgd. Ze zijn robuust, flexibel en intelligent, om welke reden ze zich zeer snel hebben verspreid op alle Canarische Eilanden. Door hun bestrijding werd het ecologisch evenwicht ernstig verstoord, want het rattengif wordt door de roofvogels in hun eten opgenomen, wat op zijn beurt weer van invloed is op hun kroost.

Woestijn egel
De woestijn egel heeft zich op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote verspreid. Ze voeden zich met insecten en zijn rond het einde van de 19e Eeuw ingevoerd door de mens. Er zijn nog andere soorten egels op de eilanden, die hebben zich echter niet zo sterk kunnen verspreiden.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: