Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

alles bananen toch?

Het belangrijkste gewas op de Canarische Eilanden is de banaan. Het is kleiner dan hun Zuid-Amerikaanse soort en van smaak een beetje zoeter en intenser. Maar de teelt ervan is ook veel duurder omdat de arbeidskrachten in Europa meer kosten en de kweek veel water kost. Dit is de belangrijkste reden waarom ze hier niet kunnen optornen. Het heeft voor een zeer goede reputatie in gespecialiseerde winkels over de hele wereld, dus gaan we ze nog eens apart bekijken.

Naast de bananen worden in de eerste plaats aardappelen en tomaten verbouwd. De tomaten zijn vrij groot en zeer smakelijk. Ze behoren op Tenerife vrijwel bij elke salade. Ze zijn erg lekker als ze nog niet zeer volwassen zijn en nog een beetje groen aan de buitenkant zijn.

De aardappel wordt zeer sterk voor de export verbouwd. In de Canarische keuken worden veel kleinere soorten gebruikt om de typische papas arrugadas te bereiden.

De productie van wijn heeft een lange traditie op de Canarische eilanden, om welke reden we hierop in de rubriek Eten en drinken dieper zullen ingaan.

In het verleden deed zichook de teelt van suikerriet voor, wat echter tegen het einde van de 16e Eeuw werd opgegeven, omdat het suikerriet zich door de hoge productiekosten en de goedkope concurrentie uit Zuid-Amerika niet kon doorzetten.

Veel andere dingen worden op Tenerife nog aangeplant, die grotendeels voor eigen consumptie worden gebruikt en geen economische betekenis hebben. Zowel de Europese en zelfs tropische en subtropische groenten worden daar aangetroffen. De belangrijkste zijn waarschijnlijk paprika's, uien, kool, noten, papaja's, avocado's, maïs, abrikozen, vijgen, citroenen, mandarijnen, sinaasappelen, appels, noten, pruimen, peren, graan en olijven.

De Canarische Eilanden zijn altijd gekenmerkt door het feit dat zij volledig afhankelijk zijn van monoculturen. Eerst was het na de verovering de teelt van suikerriet, dan wijn, tomaten, bananen of Chochinilla, een rode kleurstof, die gewonnen werd door cactus luizen. De uitvinding van kunstmatige kleurstoffen maakte deze tak ook failliet. Na elke economische ineenstorting volgde een golf van emigratie, vooral naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, waar ook de eerste Canarische onafhankelijkheidsbewegingen werden gevormd. Ook vandaag is er een monocultuur op de Canarische eilanden, waarvan men volledig afhankelijk is. Ze wordt "toerisme" genoemd.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: