Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Geschiedenis

Kolonisatie van Tenerife
De Guanchen waren de oorspronkelijke inwoners van de Canarische Eilanden. Men gaat er vanuit dat zij eerst op Tenerife (Guanche betekent ‘mens van Tenerife’) hebben geleefd, waarna zij zich verspreid hebben over andere Canarische Eilanden. Waar de Guanchen vandaan kwamen, is men nooit achter gekomen.

De Guanches hadden een complex sociaal leven met duidelijke regels. De vrouwen mochten polygamie in de praktijk uitoefenen en mochten tot 3 mannen hebben. De Guanches geloofden in goden van de natuur, die het goede en het kwade vertegenwoordigden. Ze geloofden in een leven na de dood, wat door de grafgiften, zoals voedsel, die werden gevonden, aangetoond kon worden. Zij aanbaden de zon en de maan. Acorán was de naam van de zonnegod, die werd beschouwd als de enige schepper. Er waren vele afgoden in de voornamelijk vrouwelijke vorm. Uit de oceaan kwam het onheil in de vorm van demonen. De goden werden offers gebracht. De Bailadero in het Anaga Gebergte is een dergelijke offerplaats van de Guanchen. Zij offerden, naast boter, melk of honing ook geiten.

Op de eilanden leefden de Guanchen nog in het stenen tijdperk, voornamelijk in grotten, wat ook te zien is aan tekeningen die men in sommige grotten op de eilanden kan aantreffen. Daarnaast leefden ze ook in kleine hutten die gebouwd werden van steen. De Guanchen zouden (volgens Spaanse geschriften) ongeveer 1,80 meter lang zijn geweest en blonde haren hebben gehad. De gemeenschap was erg primitief en gebruikte stokken en speren tijdens de jacht. Ook hielden ze huisdieren als schapen en geiten (o.a. voor de melk en als voedsel).
Hun belangrijkste voedsel was gofio, wat nog steeds wordt gebruikt in de Canarische keuken. Het is gebrande en gemalen gerst of tarwe, die wordt vermengd met water.

In de vijftiende eeuw kwam een einde aan het tijdperk van de Guanchen. In deze eeuw werden de Canarische Eilanden veroverd door de Spanjaarden. Bij de plaats La Matanza werd een grote strijd geleverd tegen de Spanjaarden voor de onafhankelijkheid van de Guanchen en uiteindelijk gaven de Guanchen zich over in Los Realejos.

De spanjaarden zouden de verschillende stammen op de eilanden tegen elkaar opgezet hebben, waardoor de Guanchen elkaar langzaam uitgeroeid zouden hebben. De overlevenden sloten zich aan bij de Spanjaarden of werden slaven, waardoor de Guanchen-gemeenschap ophield te bestaan.

In diverse musea in Tenerife zijn mummies en verschillende vondsten te vinden van de Guanchen. Tegenwoordig stroomt er bij veel mensen nog steeds het Guanchenbloed door de aderen. Een meerderheid van de bevolking houdt dan ook vast aan de traditionele levensstijl en gebruiken van hun voorouders.

Na de Spaanse verovering van het eiland kwamen de Spanjaarden en de Portugezen de bevolking op de eilanden uitbreiden. Toen de eerste Spanjaarden op de eilanden aankwamen, hadden de Guanchen de eilanden verdeeld in regio’s, ieder met een '"Mencey" (prins) aan het hoofd. Er volgden verschillende gevechten tussen de oorspronkelijke bewoners en de Spanjaarden en uiteindelijk kwam er een Spaans gezag. De Guanchen vermengden zich met de ‘vreemdelingen’.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: