Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Eten en drinken

Wie op de Canarische Eilanden vakantie houdt en moe is van al die dure restaurants, die dient zich in zijn auto te zetten en gewoon naar een dorpje in de bergen te rijden en daar te zoeken naar uithangbordjes waar "Se vende vino" of "Guachinche" op staat. Want een Guachinche is een klein gezellig lokaal, meestal in de garage van een huis. Maar deze garages zijn soms heel groot, zodat veel mensen er in passen. Daar zijn tapas en wijn verkrijgbaar en veel ervan uit eigen oogst. Guachinches zijn, dankzij de typisch Canarische inrichting, gezellige lokalen waar je onder de lokale bevolking bent. Maar niet alleen vanwege de gemoedelijkheid worden deze garages vaak bezocht, maar ook omwille van de goedkope prijzen. U kunt rekenen op een gemiddelde van 6 tot 10 € per persoon, en het betaalt zich natuurlijk uit wanneer je met meerdere mensen gaat eten. Terwijl u geniet van het eten en de wijn, kan het ook voorkomen dat de lokale bevolking folkloristische liederen beginnen te zingen.

Guachinches gelden niet als restaurants, zodat ze geen concurrentie zijn van de echte restaurants en hotels. Daarom mogen de Guanchinches ook niet het hele jaar open zijn. Vraag niet naar de openingstijden, die staan slechts op enkele kleine bordjes met bijv. de tekst: "Vanaf december tot de wijn op is." Dit betekent eigenlijk dat de wijn van slechts een oogst kan wordenn uitgeschonken, waarna de Guachinche worden gesloten en moet wachten op een volgende en hopelijk goede oogst.

Er is geen correcte vertaling voor "Guachinche", maar men kan het afleiden. De beste Guachinches van Tenerife kunnen worden gevonden tussen de wijngaarden van La Orotava en Tacoronte, in de dorpen boven El Sauzal Tegueste, La Matanza de Acentejo, La Victoria de Acentejo en Santa Ursula. Maar ook in het zuiden van het eiland kunt u in Arafo, Candelaria of Güimar heerlijke tapas eten.

De familiaire keuken zal u inspireren! Proef je een weg door de typische gerechten zoals conejo en salmorejo (konijn in Salmorejo saus), garbanzos (kikkererwten), Carne de Fiesta (varkensvlees met stukjes aardappel), etc. Alles kun je natuurlijk niet proberen op een avond, maar je kunt af en toe de tijd nemen voor een lunch in een Guachinche. En als je in een dorp geen Guachinche tegenkomt, vraagt u het eenvoudig aan een local, die kan u graag verder helpen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: