Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Geschiedenis

Men schreef het jaar 1885, toen een bananenvrachtschip niet alleen om te laden naar Tenerife voer. Nee, hij had de eerste 350 Britse toeristen aan boord. Wie het Engelse weer kent kan zich goed voorstellen dat de eerste bezoekers thuis enthousiast vertelden over Tenerife, en zodoende waren er in 1891 al 5000 Engelsen, die hun vakantie doorbrachten op Tenerife.

Daarna was het echter lang stil, want de tijden waren slecht. Het was de eerste Wereldoorlog, de Grote Depressie, de Spaanse Burgeroorlog en zelfs de Tweede Wereldoorlog die voor Spanje in een dictatuur onder generaal Franco eindigde. Echter, de Canarische Eilanden kwamen dan, nog steeds onder leiding van generaal Franco, vanaf 1960 weer terug naar het toerisme. In datzelfde jaar kwamen er 27 000 bezoekers, 10 jaar later in 1970 waren het er al 300.000. In deze tijd zijn ook de eerste misstanden in de bouw gepleegd, die helaas vaak later ontaardde in een ongecontroleerde bouwwoede, want uiteindelijk moeten vijf miljoen toeristen, die tegenwoordig jaarlijks het eiland bezoeken, worden verzorgd.

Deze ontwikkeling heeft Tenerife duurzaam veranderd. Van de voormalige uitsluitend agrarische samenleving is niet veel meer over. Vandaag de dag is het een dienstverlenende maatschappij geworden. De haken daaraan tegenover vroeger zijn, dat wanneer het toerisme ook in een crisis zou geraken, men niet zo eenvoudig op een plant kan overstappen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: