Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Tradities

Op de Canarische Eilanden wordt graag en uitgebreid gevierd. Er zijn een aantal gebeurtenissen die zeer interessant zijn voor de vakantiegangers.

Regionale Fiesta's
Iedere plaats op Tenerife heeft zijn patroonheilige. Daarom zijn er op het eiland ongeveer 80 fiesta's per jaar, die beperkt zijn tot een plaats en elk hun patroonheilige vieren. Deze feesten duren meestal enkele dagen. Wie er dan tijdens zijn verblijf een fiesta zoekt, zal er ook bijna altijd eentje vinden.

Romerias
Romerias zijn waarschijnlijk de meest levendige feesten op de Canarische Eilanden. In principe viert men een oogstfeest, behalve dat deze vieringen plaatsvinden op andere dagen. Er wordt gefeest in de straten, waar men tal van kraampjes heeft opgebouwd. Als een Romeria plaatsvindt tijdens uw vakantie, dan moet je die niet missen. Hier maakt u kennis met de echte Canarisch folklore.

Sacramentsdag
Wie tijdens het Corpus Christi op Tenerife is, moet een dagtocht naar La Orotava maken, omdat deze dag daar bijzonder wordt gevierd. Van gekleurd lavazand worden daar prachtige bloemen schilderijen en tapijten gemaakt. Een heel bijzondere attractie.

Maria Hemelvaart
Is een speciale dag, dat gevierd wordt door de Canarios in Candelaria. Hele pelgrimstromen lopen op deze dag te voet naar Candelaria, waar de Zwarte Madonna wordt vereerd. Deze figuur werd gevonden in 1390 en 1440 gekerstend. Helaas werd het in 1826 vernietigd, zodat vandaag de Madonna helaas een reproductie is. Maar dit verandert niets aan de traditie. Let er op deze dag vooral op tijdens het autorijden, want overal kunt u voetgangers ontmoeten. Ook op de snelweg!

Heilige drie Koningen
Het belangrijkste feest voor de kinderen op Tenerife. Want er zijn geen kerstcadeaus op kerstavond, maar op 06.01. Traditioneel kan dit worden gerechtvaardigd op grond van het feit dat Jezus alleen op 06.01. geschenken heeft ontvangen. Van bijzonder belang is de viering in het voetbalstadion in Santa Cruz de Tenerife, dat volledig is bezet met kinderen en voor een geweldige sfeer in de hoofdstad zorgt.» meer foto's «
Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: