Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Geschiedenis

Het is tegenwoordig nog onduidelijk van welke datum je daadwerkelijk kunt spreken over een ontdekking van de Canarische Eilanden. Reeds in de oudheid, toen de wereld nog werd gezien als een platte schijf, wist men van de Canarische Eilanden. Er zijn veel verhalen, waarvan de meeste behoren tot de wereld van mythen en legenden. Het gaat zelfs zo ver dat men de Canarische Eilanden als overblijfsel van het verloren continent Atlantis beschouwde. Overgeleverd zijn aantekeningen van de Feniciërs, die al in 1100 BC, ontdekkingstochten langs de noordwestelijke Afrikaanse kust ondernamen. Men kan doorgaans ervan uitgaan dat de Canarische Eilanden op dat moment al bekend waren, omdat met name in deze periode de eerste nederzettingen ontstonden. Maar het is heel goed mogelijk dat de Canarische Eilanden al veel langer bekend waren, maar als oninteressant werden ingeschaald, zodat het hier gewoon aan bronnen ontbreekt. Er zijn vele overleveringen over het bestaan van vele contacten met de buitenwereld. Echter, er zijn nogal gerechtvaardigde twijfels over deze overleveringen, omdat men bijna geen sporen van een invloed van buitenaf vindt.

Alleen in de periode rond 1150 vonden de eerste bezoeken aan de eilanden van buitenaf plaats. In 1312 bezocht de koopman Lancelotto Malocello het eiland Lanzarote, wiens naam, om hem te eren, daarvan is afgeleid. Het zou zeker verkeerd zijn hem als ontdekker te bestempelen, op zijn hoogst als herontdekker. Iets heeft hij echter wel teweeg gebracht, te weten een sterk nieuw Europees interesse in de Canarische Eilanden. De "eilanden van de gelukzaligen" trokken vanaf dit moment veel mensen aan onder hen ook piraten en avonturiers die op zoek waren naar snelle rijkdom.

In 1342 werd de eerste christelijke missiepost op Gran Canaria opgericht. Rond dezelfde tijd was er een Portugese expeditie met twee karvelen en een zeilboot, waarbij onder meer wapens, belegerings attributen en paarden aan land werden gebracht. Het was echter niet een veroverings poging, maar eerder een jacht op slaven. In 1352 mengde zich vervolgens ook nog eens de toen beruchte katholieke kerk in, want paus Clemens VI verkondigde op hetzelfde moment aanspraak te maken als geestelijk leider op de Canarische Eilanden, hoewel zelfs niet een van de eilanden werd veroverd. Maar dit zou niet meer lang duren.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: