Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Persoonlijkheden

Christoffel Columbus (Italiaans: Cristoforo Colombo, Spaans: Cristóbal Colón) is afkomstig uit Genua en bezocht de Canarische Eilanden meerdere malen op zijn ontdekkingsreizen. Zijn droom om een westelijke route te vinden naar India werd gekenmerkt door obstakels. Hij ging naar Lissabon in 1476. Om daar de nodige middelen te verkrijgen. Ze weigerde hem echter consequent. Dus wendde hij zich aan Spanje in 1485. Echter, de toenmalige vorst, Ferdinand van Aragon, en zijn vrouw konden uiteindelijk na veel geharrewar in 1492 een overeenkomst met Columbus sluiten, die hem tot onderkoning van de te ontdekken landen maakte. Bovendien kreeg hij 10% van alle verwachte winst.

Hij begon in hetzelfde jaar zijn eerste ontdekkingstour, waar hij vermoedelijk eerst de haven van Las Palmas de Gran Canaria binnenvoer. Hij moest voor de overtocht over de Atlantische Oceaan nog water en voedsel aan boord nemen en de schepen nog een laatste keer laten nakijken. Uit zijn logboek blijkt dat hij op weg naar La Gomera getuige was van een uitbarsting van de Teide, toen hij Tenerife passeerde. Het is nog onduidelijk of Columbus een liefdesrelatie met Beatriz de Bobadilla, de heerseres van La Gomera, had, die hij daar ontmoette. Sinds hij echter ook op zijn tweede en derde ontdekkingsreis daar station maakte, kon dit worden aangenomen. Op zijn tweede reis werd hij begroet met vuurwerk en zelfs artillerievuur. Sindsdien draagt La Gomera de bijnaam Isla Columbina.

In 1506 stierf Christoffel Columbus in Valladolid op het Spaanse vasteland, nadat hij reeds als een zieke man in 1504 terugkeerde van zijn vierde oversteek.Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: