Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Persoonlijkheden

César Manrique is wel de meest beroemde schilder, beeldhouwer en architect van de Canarische Eilanden. Hij werd geboren op Lanzarote en zette op de Canarische Eilanden vele accenten die aanleiding gaven tot de constructie van veel gebouwen en complexen zoals het Lido San Telmo of het Playa Jardin Puerto de la Cruz op Tenerife, die beide werden gebouwd na zijn ontwerpen. Als nog onbekende kunstenaar begon hij zijn carrière op de Canarische Eilanden met tentoonstellingen. Maar hij verhuisde in 1945 naar de school voor de hoge Kunsten in Madrid, waar hij studeerde. Zijn tentoonstellingen en zijn successen waren niet beperkt tot het Spaanse grondgebied, ook in de abstracte schilderkunst bleef zijn populariteit groeien. Ook in andere steden in Europa, de Verenigde Staten van Amerika en Japan kan men zijn kunst bewonderen. Hij kreeg een aanstelling aan het Internationaal Instituut voor Beeldende Vorming in New York, waar de toen al bekende kunstenaar in 1965 naartoe verhuisde. Het door hem opgerichte museum voor hedendaagse kunst bevindt zich tot op de dag van vandaag nog altijd op Lanzarote, waar hij zich in1968 vestigde.

Op de Canarische Eilanden voelde hij zich een mens, wilde zich ontwikkelen en zette dit ook om. Hij werkte mee aan vele bouwprojecten op Tenerife en Lanzarote, en kon zijn visie hier ook omzetten. Hij zette zich ervoor in te zorgen dat zijn eigen Lanzarote beschermd werd tegen de totale verbouwing, maar daarin was hij niet volledig geslaagd. Het ergste zonden tegen het milieu konden echter door zijn toedoen worden vermeden. Hij heeft altijd geprobeerd om zich aan de gebruikelijke bouwtradities in zijn geboorteland aan te sluiten en zich te houden aan de natuurlijke situaties. Dientengevolge zou zijn architectuur voor het oog een eenvoudig samenhangend beeld met de natuur moeten opleveren.

Hij werd begraven in Haria op Lanzarote, nadat hij overleed na een verkeersongeluk met zijn auto 1992.Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: