Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Canarische wijn

De wijnen die worden geteeld op de Canarische Eilanden verschillen fundamenteel van die uit het verleden. Waren ze toen erg sterk en aromatisch, draait het vandaag om lichtere wijnen. Ze zijn jonger en hebben, om het even rose, witte wijn of rode wijn, een alcoholgehalte die is nog steeds ver onder die uit het verleden ligt. Maar aan deze verandering is niet alleen de veranderende vraag schuld, maar ook het feit dat de kustgebieden van de Canarische eilanden nu meer worden gebruikt voor de teelt van tomaten, bananen en andere gewassen. Het eiland met de grootste aandeel van wijn is altijd Tenerife geweest, welk nu goed 50 procent is. De rest is verdeeld over vijf eilanden, waarbij de eilanden Lanzarote en La Palma de volgende plaatsen innemen.

Sinds de jaren tachtig, waren er opnieuw een groot aantal wijzigingen in de wijnbouw op alle eilanden, die een beetje positiver waren. Op de eilanden Lanzarote en El Hierro werd besloten tot de tot oprichting van een wijnbouw coöperatie om de belangen van de wijnkelders als gemeenschap te behartigen. Vervolgens vond dit proces ook plaats op de eilanden Tenerife, La Gomera en La Palma. Maar ook de particuliere wijnboeren namen de uitdaging aan en pasten zich de veranderingen aan. Uit deze periode stamt bijvoorbeeld de bekende "Bodega El Grifo"op Lanzarote. Ook op Tenerife werd door de overheid een nieuwe start vooraan gedreven, toen de oorsprongsbenamimg voor het gebied Tacoronte-Acentejo in 1986 werd toegekend. De volgende gebieden waren dan vervolgens La Orotava, La Guancha, San Miguel, voordat in 1990 Arico en Guimar toen volgde.

Dus het lijkt alsof er weer op, dat na het roemrijke verleden van de Canarische wijnen en de daaropvolgende crash, een betere toekomst in zicht komt.

De wijnbouw op Tenerife en de rest van de Canarische Eilanden zal zich dus ondanks de tegenslagen in het verleden voortzetten, en dat is een goede zaak. De wijngaarden treden nu als een gemeenschap op om zich tegen de voortdurende veranderingen in de markt te kunnen weren. De wijnhuizen moderniseren hun installaties, maar letten er wel op niet teveel met de traditie te breken. De wijnen zijn qua smaak net zo goed als de kwaliteitseisen hoog zijn en nog steeds genieten ze een zeer goede reputatie. Laten we hopen dat ze zich opnieuw tegen de internationale concurrentie kunnen doorzetten. Wanneer u ze niet probeert als u op vakantie bent op de Canarische Eilanden, zou dat zeker een gebrek aan inzicht in de cultuur van de eilanden zijn en een gemiste kans voor de smaakpapillen.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: