Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Flora en fauna

Alle op de Canarische Eilanden voorkomende endemische soorten op te sommen, zou waarschijnlijk neerkomen op een wetenschappelijk werk. We hebben de belangrijkste gekozen om een idee te krijgen hoezeer de ligging van de eilanden door de planten en dierenvan invloed is geweest op de bevolking.

Planten overzicht
Met veel onderzoek hebben we hier voor alle plantenfreaks de meest voorkomende soorten uitgezocht.

Echium Wilpretti
Dit is waarschijnlijk de bekendste en meest opvallende type van zogenoemde Taginaste. Het is endemisch en komt alleen voor in het gebied vóór de Teide. Het is ongeveer 3 meter hoog en heeft rode bloemen, waardoor ze van veraf zichtbaar. De bladeren zijn langwerpig.

Echium auberianum
Deze vorm van Taginaste is met een meter, maar veel kleiner dan wilpretti Echium. Hun paarse bloeiwijzen zijn van kleur en het is ook een van de endemische ziekten. Hij groeit uitsluitend in de Cañadas del Teide.

Greenovia Aurea
De plant is te vinden op Tenerife, Gran Canaria, La Palma en in het bijzonder op La Gomera. Het is vrij klein en bij voorkeur in de wetlands en bossen op de hellingen. Het groeit rozet, worden steeds gelig, met dikke bladeren die verder buiten haar liggen. Het draagt bij aan een bloeiende gele bloeiwijze.

Aeonium spathulantum
Deze kleine plant die slechts een hoogte van ongeveer 50 centimeter, woont bereikt in de berggebieden tot 2000 meter. Het is te vinden op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, El Hierro, La Palma en La Gomera, ook levens dus endemisch voor de Canarische Eilanden. Het groeit bijna borstelige en bijdraagt tot haar roodachtige stengels en vele kleine gele bloemen.

Allagopappus dichotomus
Dit kleine houtige plant voelt zich het beste aan de kust canyons. Je hebt veel lange stengels met lange, smalle bladeren die groeien in een cirkel rond de stam. De bloemen zijn geel.

Cheiropholus canariensis
Deze kleine struik groeit alleen in de regio van het Teno-massief en is zeer zeldzaam. Hij heeft langwerpige bladeren en talrijke kleine roze bloemen.

Isoplexis canariensis
Deze kleine struik groeit in bergachtige gebieden en wordt vaak aangetroffen tussen de heide. Hij voelt zich met name op Tenerife in de gebieden van de Esperanza Woud, in het Anaga bergen en op de Monte del Agua goed. Op La Palma, hij is ook te vinden zijn, maar slechts heel zelden. Aan de lange stelen zijn gevonden in de richting van de top taps toelopende en gele katjes, de bladeren zijn langwerpig en gro0ß.

Lavatera acerifolia
Deze struik groeit is vooral in de bergachtige kuststrook Canarische Eilanden. Het is te vinden op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera en La Palma, waar een ondersoort, Lavatera phoenicea alleen gedijt in Tenerife. Deze ondersoort heeft paarse bloemen. De blaadjes van deze plant groeit landelijk, vijf vingers en daarom niet vergeten,,, weg van de esdoorn.

Teucrium heterophyllum
In Tenerife, La Gomera, El Hierro, La Palma en Gran Canaria is deze struik inheems, die zeer sterk vertakt. Hij heeft kleine en zeer dik blad en rode bloemen. Hij is gevonden in de kuststrook, waar het groeit op een gemiddelde hoogte.

Withania aristata
Nogmaals, een struik die bloeit op de kust. Het is aangetroffen tot een hoogte van 600 meter, waar hij meestal niet erg hoog is. De constante wind op de kust verhinderd dat een te hoge groei. Het is te vinden op de eilanden Tenerife, El Hierro, La Gomera, La Palma en Gran Canaria. Hij harde en zachte ovale bladeren en een druif bloei, de druiven zijn ook ovaal en helder.

Neochamaelea pulverulenta
Voor de kustgebieden van deze vertakkende struik met gele bloemen zijn heel typisch. Hij heeft zeer dunne bladeren en geel-bruine beren fruit. Zijn huis zijn Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, La Palma en El Hierro.

Crambe gigantea
Deze struik voelt zich bijzonder goed in een vochtige omgeving, dus hoewel hij meestal te vinden op La Gomera, maar ook op Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera en El Hierro is steeds op verschillende manieren. Hij heeft een zeer brede bladeren onder, boven, die is een fijn vertakt met vele kleine gele bloemen.

Cerdonella canariensis
De bloeiwijzen van kelkvormige bloemen van deze plant zijn opgehangen, die een zeer aangename geur afgeven. De bladeren zijn diep groen en ren naar het einde wees samen, waar zitten ze in groepjes van drie paren rond de stengel. U voldoet aan deze fabrieken, die een hoogte van 1,5 meter te bereiken over de eilanden Tenerife, Gran Canaria, La Palma en La Gomera.

Dracunculus canariensis
Met haar lange, donkergroene bladeren die tot 30 centimeter, deze plant groeit in vochtige gebieden op Tenerife, Gran Canaria, La Palma en El Hierro. Uw bloem bestaat uit een lange, wit laken, is ook in de halve cirkel van witte stempel.

Geranium canariensis
In de vochtige zones, deze plant is een typisch voorbeeld, met zijn paarse bloemen. In Tenerife, zijn ze voornamelijk te vinden in de bergen van Anaga massief. Het komt ook voor op La Palma, Gran Canaria, El Hierro en La Gomera.

Ixanthus viscosus
Deze plant is ook te vinden in de meer vochtige zones. Het heeft gele bloemen en lange, puntige bladeren die zijn verdeeld in vier delen de hele. Het is de thuisbasis van Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro en Gran Canaria.

Ranunculus Cortusifolius
Kleine gele bloemen, met elk vijf ronde bladeren helpt de plant om aan te tonen dat men in de vochtige gebieden van de eilanden Tenerife, El Hierro, Gran Canaria, La Gomera en La Palma. Het heeft slanke stengels en grote bladeren met meerdere pieken.

Meeserschmidia fruticosa
Op de lage delen van de kust deze groeiende struiken, die is te vinden op alle eilanden. Het is vertakt, en kleine witte bloemen.

Dittrichia viscosa
Met kleverige bladeren en gele bloemen groeit deze plant in de berggebieden, waar ze bloeit de hele zomer. Hij bereikt een hoogte van ongeveer 1 tot 1,25 meter. Hun bladeren zijn smal, donker groen en zijn gewezen.

Anagyris latifolia
Een zeer zeldzame struik, de kleine, gele bloemen drives. De bladeren zijn ovaal en ongeveer 7 centimeter lang. De kleur gaat een beetje in de blauwe. Waarschijnlijk deze struik is te vinden op La Palma, gebeurt ook op Tenerife en Gran Canaria.

Dorycnium eriophthalmum
Op de middellange tot 1.500 meter hoogte gevonden is de zeldzame Bush, de kleine witte pompelmoes en bloesems dragen. Hij heeft een zeer kleine en ronde bladeren, en is aanwezig op El Hierro, La Palma, Gran Canaria en Tenerife.

Lotus hillebrandii
Tussen bergen en de kust gedijt op alle eilanden van deze vertakt kruid in verschillende varianten. Daarbij valt op dat het vormen dikke ballen in zijn verschijning, met veel gele en kleine bloemen.

Sideritis oroteneriffae
Dit type van salie is inheems alleen Tenerife en leeft op de toppen van de beboste gebieden. In tegenstelling tot de inheemse soorten op alle eilanden, dit is geen kleine en ovale bladeren, maar zeer grote, brede en puntige bladeren.

Hypericum grandifolium
Op alle eilanden komt deze struik in de bossen. Hij heeft gele bloemen met uitstekende stempels en brede bladeren.

Dracaena Draco
De draak boom is een van de blikvangers van de Canarische Eilanden, en sinds de tijd van de Guanchen van legenden gehuld. De beroemdste van hen is in Icod de los Vinos. Vroeger werden de bladeren gebruikt als diervoeder, terwijl het sap is gevuld met de Guanches medische doeleinden. Vandaag de dag is gegroeid in veel tuinen.

Canarina canariensis
In de vochtige bergklimaat van de eilanden Tenerife, Gran Canaria, El Hierro, La Palma en La Gomera dit kruid is heel typisch. Het heeft een zeer delicate stengels en roodachtig, klokvormige bloemen.

Salvia canariensis
Op alle Canarische Eilanden is de bush thuis, de zeer grote bladeren en rode bloemen clusters heeft. Het groeit vanaf de kust tot hoge posities in de 2.000 meter en won ook gebieden waar vroeger groeide dennenbossen.

Sonchus leptocephalus
Er zijn ongeveer 20 soorten van het Sonchus. Hij groeit vooral op hellingen en in ravijnen en is een zartblättriger struik met kleine gele bloemen.

Sorbus aria
Alleen in Tenerife en La Palma is gevonden de zeldzame struik die vaak wordt verlamd door de wind. Hij geeft de voorkeur aan de grote hoogte en heeft weinig ronde bladeren.

Sambucus palmensis
Deze kleine boom in gevaar wordt gebracht en endemische naar de eilanden Tenerife, Gran Canaria, La Palma en La Gomera. Hij heeft witte bloemen en fluweelachtige bladeren die zijn gekarteld.

Viburnum rigidum
Op Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro, Gran Canaria en dit groeiende houtachtige struik die zeer grote en ruwe bladeren heeft. In haar hoogtijdagen draagt witte bloemen en ovale ontwikkeld, donker rode bessen.

Marcetella moquiniana
Deze struik groeit op de hoger gelegen kust van Tenerife, Gran Canaria en La Gomera. Zijn stam en de stengels zijn roodachtig, de vinger-achtige bladeren zijn groen met geel-bruine randen.

Maytenus canariensis
In de vochtige delen van de bossen op Tenerife, Gran Canaria, La Palma, La Gomera, El Hierro en Fuerteventura, deze boom groeit. Hij heeft lichtgroene bladeren en gele vruchten groeien in clusters.

Bosea yerbamora
Aan de randen canyon in de buurt van de zee is deze struik, die is uitgerust met opknoping takken. Hij heeft ronde, rode vruchten die groeien in trossen. De distributie zijn de eilanden Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, La Palma en El Hierro.

Adenocarpus foliolosus
Deze scrub komt alleen voor in de hoge plaatsen en heeft zeer kleine bladeren met gele bloem. Het komt in verschillende varianten, waarbij Adencarpus ombrisous alleen is te vinden op El Hierro. Adencarpus foliolosus kan worden gevonden op Tenerife, El Hierro, La Palma, Gran Canaria en La Gomera.

Teline stenopetala
Op de eilanden Tenerife, La Gomera en La Palma vindt u dit op de hoogtes in de bush soms loofbos, maar meestal heeft hij afgerekend op de steile hellingen. Het heeft mooie gele bloemen.

Jasminum adoratissimum
Deze struik is een kuststad mensen en heeft heel kleine blaadjes aan de takken vertakt. De bloemen zijn geel. Hij woont in Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, El Hierro, La Palma en La Gomera.

Juniperus cedrus
Er zijn zeer weinig exemplaren van deze boom die groeit in de onherbergzame omgeving van de bergtoppen. Hij heeft opknoping takken, en bij oudere exemplaren, die al lange tijd blootgesteld aan de wind, de machtige stam door de takken zichtbaar. De weinige overgebleven exemplaren bevinden zich op Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, La Palma en El Hierro.

Solanum vespertilio
Tenerife en Gran Canaria Dit groeit ongeveer 1,5 meter hoge struiken, rekening houdend met de druiventeelt, paarse bloemen. De vruchten van deze struik zijn lijken op die van de tomaat. De bladeren zijn golvend en lopen samen opgemerkt.

Limonium papillatum
Deze kleine plant heeft ongeveer een centimeter lange bladeren en blauwe bloemen. De bladeren zijn licht behaard. Van deze plant, zijn er ongeveer 20 ondersoorten, die zich voordoen hetzij op een of op meerdere eilanden. Ze variëren een beetje in de kleur van de bloemen of de vorm van de bladeren.

Ceropegia fusca
Dit kustgebied plant heeft een vlezige stengel en bereidt zich voor op de eilanden Tenerife en Gran Canaria. De stam zelf wordt gekenmerkt door een enkele horizontale strepen, veroorzaakt door de groei. Een ondersoort van deze plant is ook nog uitbreiden naar La Gomera, La Palma en El Hierro.

Schizogyne sericea
Met haar grijs-groene bladeren van deze plant is altijd al een beetje te droog, wat wordt tegengesproken door hun gele bloemen. Ze zijn te vinden op alle eilanden, waar zij vaak direct verspreid over de kust.

Lycium intricatum
Deze kleine struik groeit op alle eilanden, behalve voor El Hierro. Hij is een van de planten die de droge kustgebieden vallen. Het heeft vlezige bladeren en stekelige takken. Tussen de kleine groene blaadjes draagt hij paars bloemen.

Campylanthus salsoloides
Zelfs deze kleine struik gewend is geraakt aan het droge klimaat van de kusten en eilanden bewoond alle behalve El Hierro. De takken zijn bedekt met kleine, vlezige, helder groene bladeren en paarse bloemen zijn.

Euphorbia paralias
Op de zandstranden van deze kleine groeiende plant met een hoogte van 40 centimeter bereikt. Ze is op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Gomera en vind bestaat uit individuele stengels, toe te voegen aan de vele vlezige bladeren. Deze zijn rood in de buurt van de grond en worden onderworpen aan een opwaartse altijd groener.

Euphorbia mellifera
Deze plant groeit alleen op drie eilanden: Tenerife, La Gomera en La Palma. Ze zijn zeer groot en kan niet vinden heel vaak. Ze hebben lange, smalle bladeren op de toppen van hun stengels.

Euphorbia canariensis
Op alle eilanden vindt deze stekelige plant die geen bladeren heeft. De stijlen van deze plant zijn bijna vierkant, en draagt kleine roodachtige bloemen die zijn gerangschikt in rijen. De stijlen zijn sterk vertakt en vlezig zijn, die perfect past hij zich aan de voorwaarden van de droge kustgebieden.

Euphorbia aphylla
Ook deze plant heeft een zeer vlezige stengel en is aangepast door hen aan het klimaat droog. Ze worden gevonden op de eilanden La Gomera, Gran Canaria en Tenerife.

Euphorbia atropupurea
Deze plant komt alleen voor in Tenerife en is beperkt tot een paar plaatsen. Dus je kunt ze vinden bijvoorbeeld van Adeje op Teno en op de hellingen van de vijf classificaties. Ze studeerde aan de toppen van haar vele lange stengels en smalle bladeren en bloeit een paarse tint.

Sonchus palmensis
H4eimisch is deze struik op La Palma, maar hij komt in 20 subtypes, bleek echter wel op alle eilanden. Hij leeft vooral op het midden-hoog op vochtige plaatsen op hellingen en in ravijnen. Het heeft Ferny bladeren en oranje bloesem.

Blupeurum salicifoliom
Deze meter plant heeft een zeer smalle bladeren en is sterk vertakt. De bloemen zijn geel en het komt vooral uit op La Gomera. Maar zelfs op de eilanden Tenerife, El Hierro, La Palma en Gran Canaria, is gevonden.

Pterocephalus porphyranthus
De hoge bergen met veel paarse bloemen groeit vooral in de bergen van La Palma. Er is echter geregeld in zeer vergelijkbare variant ook op La Palma, evenals in Tenerife en Gran Canaria.

Senecio hiritieri
Dit kruid groeit alleen in Tenerife en heeft witte bloemen die verder gaan in mauve. Het is sterk vertakt en heeft afgeronde bladeren die gemakkelijk kunnen worden verdeeld in afzonderlijke vingers.

Vieraea laevigata
De aanwezigheid van deze plant is alleen bekend in Teno in Tenerife. Het heeft groene bladeren en rozetten gerangschikt ronde gele bloemen.

Lotus maculatus
Deze plant is zeer gelijkaardig aan Lotus berthelotii en is ook vaak in tuinen aangeplant. Ze bestaan alleen in Tenerife en het is erg vertakt. De bladeren zijn smal en geordend rond de stengel, de kleine bloemen zijn een fel oranje te vullen.

Lotus berthelotii
Dit kruid is net als de wilde vorm van de Lotus maculatus. Deze groeiende alleen goed in Tenerife plant heeft rode bloemen, verschilt niet van hun verwanten elders.

Viola cheiranthifolia
gevonden in de Cañadas del Teide op Tenerife, een van de rotsen, deze plant die alleen groeit in Tenerife. Het heeft smalle bladeren en een paarse bloem. Omdat ze zijn niet erg groot, dan moet je zijn op zoek naar hen te vinden.

Spartocytisus supranubius
Op La Palma en in de Cañadas del Teide op Tenerife, deze plant voelt zeer comfortabel. Tot deze plant Lanzarote heeft gevestigd, maar op alle eilanden. Deze vorm van gaspeldoorn groeit bijna als een boom en heeft witte bloemen.

Descurainia bourgeauana
Dit kruid is zeer sterk en fijn vertakt en draagt gele bloemen op het display. Deze soort groeit alleen in de Cañadas del Teide op Tenerife, terwijl andere varianten van deze plant hebben ook gelegen La Palma, Gran Canaria en La Gomera.

Argyrantheumum teneriffae
In de gebieden rond de Teide, en alleen daar groeit deze plant, dat zoals de meeste planten in dit gebied groeit in de vorm van een halve bol. Om te herkennen is in de witte bloemblaadjes en gele stempels.

Nepeta teydea
In de Cañadas del Teide, deze plant groeit heel vaak, maar ze heeft afgerekend op La Palma, waar het komt ook voor in de bergketens van de pieken. De bladeren liggen dicht bij de stam en heeft een rode bloem.

Erysimum scoparium
Dit kruid wordt ook gevonden in de Cañadas del Teide. Het is al lang stijlen en een paarse bloem. Andere varianten van deze plant groeien op El Hierro, La Gomera, La Palma en Gran Canaria.

Prunus lusitanica
Op de eilanden Tenerife, Gran Canaria en La Gomera groeien deze boom, de donkergroene bladeren en langwerpige schijven. De bladeren zijn licht golvend.

Arbustus canariensis
Deze boom draagt geregeld in ronde bladeren die ovaal van vorm, en in de richting van Ast altijd Spitzer. Het draagt kleine, gele vrucht, die is waarom hij in het verleden de naam "de boom van de gouden appels. De vrucht is eigenlijk eetbaar.

Heber Denia bahamensis
Deze boom groeit voornamelijk in de lagere reeksen van bergen tot een maximum van de gemiddelde hoogte. Hij heeft donker groen en ovaal bladeren en groeit op alle eilanden, behalve voor Lanzarote.

Myrica faya
Met zijn kleine donkerpaarse bessen van deze boom groeit vooral in de loofbossen. Hij heeft kleine, ovale bladeren, de vruchten eetbaar zijn.

Persea indica
Deze boom groeit op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, La Palma. El Hierro en La Gomera. De bladeren zijn zeer groot en bereikt een lengte van ongeveer 20 centimeter en 5 centimeter breed.

Laurus azorica
De bekende als een laurierboom groeit in Tenerife, El Hierro, La Gomera, La Palma en Gran Canaria. In Tenerife, deze boom is alle bossen en is een van de meest voorkomende bomen.

Ilex platyphylla
Deze boom heeft grote bladeren, die zijn ovaal en getand en zeer breed. Het is alleen beschikbaar op de eilanden La Gomera en Tenerife.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: