Vakantie op Tenerife

Bemiddeling van vakantiehuizen en vakantiewoningen op Tenerife

Vakantie op Tenerife - Hier vindt u uw vakantiehuis- of woning

Startpagina   Vakantiewoningen   Vakantiehuisjes   Huurauto   Vluchten   Impressum / Contact   Wij over ons

Landschappen

Het noordoosten van Tenerife wordt gedomineerd door een wilde ruige, indrukwekkende bergketen, het Anaga Gebergte. Ook op niet heldere dagen werken ze zo fantastisch dat je bijna vergeet dat je op een eiland bent. De vele ravijnen, die diep in deze keten snijden en de meerdere 1.000 m hoge bergen, laten het Anaga Gebergte nog wilder lijken dan het al is. De hoogste berg is de Taborno met 1024 m boven de zeespiegel. De bergrug valt steil aan beide zijden naar beneden.

Het woekerende groen in deze landstreek verzacht de harde indruk een beetje, maar je kunt duidelijk zien dat deze regio een van de oudste van het eiland is als je het geologisch bekijkt. Toch is van de eens vloeiende lavastromen door de tijd heen niets meer te zien Alleen het basaltgesteente werd achtergelaten, de rest hebben wind en regen in loop van de tijd uitgehold. Het geheel maakt een schroffe indruk zo sterk dat men het als moeilijk toegankelijk kan beschouwen. Vaak is de berg gehuld in dichte mist, omdat de noordoost passaat hier haar werk doet. Het is verkeerstechnies niet volledig ontwikkeld. Als we de noordoostpunt van het eiland omronden eindigt het bij de Punto de Hidalgo. Vanuit La Laguna voert een goede weg via Las Mercedes naar het dorpm Chamorga. Veel van de kleine dorpen zijn nog steeds geïsoleerd en alleen over zeer smalle en kronkelende wegen te bereiken, sommige gehuchten ook nog steeds weg van de begaanbare wegen.

Hoewel er nog steeds meer dan 2.000 mensen in de Anaga gebergte wonen, hebben vele echter gekozen om te leven in de steden, omdat hier veel meer te verdienen valt. Degenen die nog leven in dit surrealistische land verdienen hun brood op een aantal zeer kleine, terrasvormige velden. Niet alle willen hun bescheiden bezittingen opgeven. De beste manier om de Anaga Bergen te verkennen zijn langere wandeltochten. Het landschap trekt met haar massa's van laurierbomen, heide en gagelbomen iedereen zodanig in zijn ban, dat men het zo snel niet meer vergeet. De UNESCO heeft deze mooie landstreek in februari 2009 tot het eerste biosfeerreservaat van Tenerife uitgeroepen, om het behoud te verzekeren en te bewaren voor de toekomst.

Boodschappenlijstje
U kunt maximaal 5 objecten op de boodschappenlijst
invullen. Hiermee kunt u tot 5 objecten
tegelijkertijd aanvragen of de objecten
vergelijken.
/* */

Even geduld a.u.b.

Verander hier de munteenheid
voor de weergave van de
prijzen
e-mail:
Wachtwoord: