HTML Sitemap

Homepage Last updated: 2013, August 2
Total pages: 1261

1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
         
Eerste contacten met de buitenwereld
Het is tegenwoordig nog onduidelijk van welke datum je daadwerkelijk kunt spreken over een ontdekking van de Canarische Eilanden. Reeds in de oudheid, toen de wereld nog werd gezien als een platte schijf, wist men van de Canarische Eilanden.
Geschiedenis van het toerisme
Men schreef het jaar 1885, toen een bananenvrachtschip niet alleen om te laden naar Tenerife voer. Nee, hij had de eerste 350 Britse toeristen aan boord.
Beatriz de Bobadilla
Als eenvoudige hofdame had Beatriz de Bobadilla (tweede helft van de 15e eeuw), de vrouw of minnares van meerdere mannen die deelnamen aan de verovering van de Canarische Eilanden
Christoffel Columbus
Christoffel Columbus (Italiaans: Cristoforo Colombo, Spaans: Cristóbal Colón) is afkomstig uit Genua en bezocht de Canarische Eilanden meerdere malen op zijn ontdekkingsreizen.
Alonso Fernández de Lugo
Een van de belangrijkste rollen in de verovering van de Canarische Eilanden had Alonso Fernández de Lugo (1456-1525).
Tomás de Iriarte
Er zijn weinig persoonlijkheden van de Canarische Eilanden, die zich een naam hebben gemaakt, die ver buiten deze eilanden uitreikt. Een van hen is Tomás de Iriarte.
César Manrique
César Manrique is wel de meest beroemde schilder, beeldhouwer en architect van de Canarische Eilanden. Hij werd geboren op Lanzarote en zette op de Canarische Eilanden vele accenten die aanleiding gaven tot de constructie van veel gebouwen.
Thor Heyerdahl
Thor Heyerdahl (1914 - 2002) komt oorspronkelijk uit Noorwegen, en werd bekend als etnoloog en ontdekkingsreiziger. Hij realiseerde op Tenerife een van zijn laatste grote projecten.
Kletteren op Teneriffa
Fans van kletteren komen in Tenerife echt op hun kosten, vooral voor degenen die de gradatie A5 hebben bereikt. Over het hele eiland zijn veeleisende klimgebieden die zeer goed zijn uitgerust.
Duiken op Tenerife
Dat Tenerife zich loont om te duiken, dat weten de duikers uit de hele wereld al lang, omdat rondom het eiland een rijkdom aan soorten wordt gevonden, als nergens anders op de wereld.
Tenerife hengelen - een eldorado voor de hengelsport
Op Tenerife blijft het hengelen in grote lijnen beperkt tot logischerwijs de zee, visvijvers zijn niet er op Tenerife, die zijn op een eiland net zo overbodig als de vraag ernaar.
Windsurfen op Tenerife
Tenerife biedt alle surfers precies wat ze zoeken, om het even of de wind of golven. De surfgebieden laten zich gemakkelijk verdelen in twee gebieden: surfers in het noorden en de wind- of kitesurfers in het zuiden.
Zeilen op Tenerife
Waarom Tenerife voor zeilwereld nog steeds niet goed bekend is, kan men eigenlijk nauwelijks begrijpen. Een zeiltour langs de kust is zowel mooi als gevarieerd.
Paardrijden op Tenerife
Wie gelooft dat men op vakantie zo ver naar het zuiden niet fatsoenlijk kan paardrijden, die heeft het mis.
Paragliding op Tenerife
Zoals bij de meeste sporten is Paragliding op Tenerife bijna 365 dagen per jaar mogelijk is. Het maakt niet uit of je een van de uitstekende vluchtroutes uit de bergen gebruikt
Zwemmen met hele gezin
ensen die met het hele gezin naar Tenerife vliegen, hebben beslist geen zin de hele dag met de kinderen aan het zwembad te vertoeven.
Gehandicapt zwemmen - Strandvakantie voor gehandicapten
Voor mensen in een rolstoel is een vakantie op Tenerife geen probleem, want de gemeente Arona in het zuiden van het eiland is ingesteld op mensen met een dergelijke handicap.
Kolkstromingen
Het klinkt vreemd, maar ook op een eiland als Tenerife moet men zich ook met het thema "Waar kan ik het beste zwemmen?" bezighouden. Er zijn beslist gevaarlijke gebieden met kolkstromingen
wandeling Masca
De kloof van Masca is zonder twijfel een van de grootste attracties van het eiland en is een must. Het begin van deze tour is op een hoogte van ongeveer 600 meter en eindigt in een fantastisch mooie baai met kristalhelder water.
Montaña Negra wandeling
Deze rondwandeling voert ons langs de vulkaan, die in 1706 verantwoordelijk was voor de vernietiging van Garachico. Op de ongeveer 8 kilometer lange wandeling wordt ongeveer 350 meter hoogteverschil afgelegd, waarbij de moeilijkheidsgraad niet al te hoog
Beklimming Pico del Teide
Deze wandeling is iets heel speciaals, omdat dit ook een overnachting in de berghut Refugio de Altavista beinhoudt, die een capaciteit van 50 bedden heeft. Hiervoor is echter een aanmelding nodig.
Guachinches de "familiebedrijfjes" van Tenerife
Wie op de Canarische Eilanden vakantie houdt en moe is van al die dure restaurants, die dient zich in zijn auto te zetten en gewoon naar een dorpje in de bergen te rijden en daar te zoeken naar uithangbordjes waar "Se vende vino" of "Guachinche" op staat
Canarische wijn tegenwoordig
De wijnen die worden geteeld op de Canarische Eilanden verschillen fundamenteel van die uit het verleden. Waren ze toen erg sterk en aromatisch, draait het vandaag om lichtere wijnen.
Wijngaarden op Tenerife
Overzicht van de wijngaarden op Tenerife
Restaurant suggesties Tenerife Zuid
Lijst van goede restaurants in Tenerife Zuid
Het Anaga Gebergte - Las Montañas de Anaga
Het noordoosten van Tenerife wordt gedomineerd door een wilde ruige, indrukwekkende bergketen, het Anaga Gebergte. Ook op niet heldere dagen werken ze zo fantastisch dat je bijna vergeet dat je op een eiland bent.
Tenerife - Teno Gebergte
Ook het Teno Gebergte is een van de oudste delen van Tenerife en heeft met de Masca kloof een van de meest populaire wandel bestemmingen.
Nationaal Park El Teide op Tenerife
De Teide en de omliggende Caldera (krater) werden in 1954 al als nationaal park bestempeld. Ondertussen heeft de UNESCO sinds 2007 is dit gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst.
Vegetatie in de kustgebieden tot ca. 150 meter
De planten in de kustgebieden krijgen vaak weinig aandacht, omdat zij meestal geen opvallende schoonheid hebben om de kijker in de ban te voeren.
Endemische planten op de Canarische Eilanden
Overzicht van endemische planten op de Canarische Eilanden
Landdieren op Tenerife
Tot de meest soortenrijke fauna van de wereld behoort die van Tenerife niet bepaald. Het feit dat egels, konijnen en vleermuizen waarschijnlijk de grootste in het wild levende zoogdieren zijn, spreekt boekdelen.
Globale klimaatinvloeden voor Tenerife
Tenerife ligt op dezelfde breedtegraad als Florida, of natuurlijk de Sahara, die slechts 300 kilometer oostelijk ligt. Toch is het op Tenerife niet zo heet als in het Caribisch gebied of zelfs zo ondragelijk heet als in de Sahara.
Carnaval op Tenerife
Het meest bekend is het Carnaval in Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van Tenerife. Het wordt gezegd dat het de tweede grootste is na Rio de Janeiro en zo lijkt het ook.
Lucha Canaria
De "Lucha Canaria" is een van de traditionele sporten van de Canarische Eilanden. Het is een vorm van worstelen, waarbij twee teams tegenover elkaar staan.
De Canarische banaan
Eén plant kom je op de Canarische Eilanden op elke hoek tegen: de Canarische banaan. Het is met afstand het belangrijkste gewas van de eilanden, is klein, stevig en smaakt gewoon heerlijk zoet.
Toeristengebieden op Tenerife
Er zijn eigenlijk twee belangrijke toeristische gebieden op Tenerife. In het noorden is dit Puerto de la Cruz en in het zuiden de Costa Adeje , met name de plaatsen Playa de las Americas en Los Cristianos.
Openbaar vervoer of huurauto
De bezoekers die de eerste keer hier zijn zullen zich natuurlijk deze vraag stellen, terwijl de Tenerife veteraan natuurlijk allang weet wat hij wil. Primair kan men zeggen dat het sterk wordt aanbevolen voor ten minste een week een auto te huren.
Verkeer op de weg op Tenerife
Wie tijdens zijn vakantie op de Canarische Eilanden met de auto onderweg is, of zich daar wil vestigen, moet de belangrijkste verkeersregels weten:
Loro Parque - overzicht van het Loro Park
n Puerto de la Cruz bij de Punta Brava ligt de wel meest beroemde attractie van Tenerife: Het Loro Parque. Oorspronkelijk was het "slechts" het grootste papegaaienpark in de wereld, maar groeide verder en sneller.
Pueblo Chico - Tenerife in miniatuur
Dit park in La Orotava is ideaal voor een ontspannen wandeling, want hier is alles in miniatuur nagebouwd. De schaal is 1:25, waarbij de bezienswaardigheden niet tot het eiland Tenerife beperkt blijven. Zo zijn er ook bekende plaatsen van Lanzarote of Gra
Botanische Tuin van Puerto de la Cruz
In de wijk La Paz van Puerto de la Cruz is de Botanische Tuin gevestigd. Reeds in 1788 werd hij aangelegd en is echt een prachtige oase van plantaardig leven.
Mariposario del Drago in Icod de los Vinos
Icod de los Vinos is bekend om zijn Drago, dit is echter niet de enige trekpleister van de plaats. Hier is er ook het Mariposario del Drago, een park dat de thuisbasis is van veel exotische vlinders. Het geheel wordt door een tropische tuin in scène gez
Aquapark Octopus
Las Americas is bekend om haar prachtige strand. Voor wie dit echter niet genoeg is, omdat hij meer actie nodig heeft, kan zijn plezier op in het Aquapark Octopus.
Las Aguilas del Teide / Jungle Park
Boven Los Cristianos ligt de zoo Las Aguilas del Teide / Jungle Park. Op een 75 000 vierkante meter groot en zeer goed onderhouden terrein kunnen hier de natuurverbonden vrienden een echte mooie dag doorbrengen en genieten van vogels, kangoeroes, nijlpa
Whale watching op Tenerife
De wateren rond de Canarische eilanden zijn een paradijs voor zeezoogdieren. 86 verschillende soorten zijn over de hele wereld bekend. Daarvan treft men een goede 26 op de Canarische Eilanden. Ideaal dus voor whale watching.
Vlooienmarkten op Tenerife
Momenteel boomen op Tenerife de rommelmarkten en vlooienmarkten, wat natuurlijk al diegenen die in het weekend op jacht gaan naar koopjes wel aanspreekt.
Ontdekkingsreis met de bus - dienstregeling
Wie een bezoek aan het eiland wil brengen, maar geen auto ter beschikking heeft, die kan in een van de vele groene TITSA bussen zetten (de zogenaamde Guagua, gesproken UAUA) en het eiland aan zich voorbij laten gaan.
Nachtleven op Tenerife
Jongere bezoekers op Tenerife willen tijdens hun vakantie soms ook wel de nacht tot dag maken. hetgeen op het eiland zonder meer mogelijk is . In het algemeen kan men zeggen dat voor de jongere vakantiegangers het zuiden van het eiland beter is.
Luchthavens op Tenerife
Telefoonnummers van de luchthavens op Tenerife
Medische centra (Centros Médicos) en klinieken op Tenerife
Telefoonnummers van de medische centra (Centros Médicos) en klinieken op Tenerife
Rode Kruis Tenerife
Telefoonnummers van het Rode Kruis op Tenerife
Stroom en gas
telefoonnummers bij problemen met stroom en gas op Tenerife
Telefoonnummers Taxi
Telefoonnummers van de taxi's op Tenerife, gerangschikt naar gemeentes.
Canaren - Douane verordeningen
ls det vakantie langzamerhand tot een eind loopt, is het altijd hetzelfde, want plotseling schiet het je te binnen dat je geen cadeautjes voor je dierbaren hebt en zelf wil je ook wat leuke souvenirs hebben.
Apotheken op Tenerife
Apotheken zijn er meer dan genoeg naar Tenerife. Ze worden gekenmerkt door een verlicht en meestal knipperende groene kruis en daarom moeilijk te overzien.
Luchthaven TFS - Tenerife
In 1978 werd de Luchthaven Zuid "Aeropuerto de Tenerife Sur Reina Sofia" geopend. Het is gelegen in El Medano, tussen de gemeenten van San Miguel en Granadilla. 70% van het passagiersverkeer gaat over de zuidelijke luchthaven, dat is ongeveer 9 miljoen p
Luchthaven TFN - Tenerife
De Luchthaven Noord is de kleinste van de twee luchthavens en wordt voornamelijk gebruikt voor de Spaanse binnenlandse vluchten. Uit noord- en centraal Europa, zoals Nederland en Duitsland, wordt het vliegveld zelden aangevlogen (stand 2012),
Alcalá - Contemplatieve vissersdorpje aan de westkust van Tenerife
Aan de westkust van Tenerife ligt het oorspronkelijke vissersdorpje Alcala tussen Las Americas en Los Gigantes.
Amarilla Golf - aan de zuidelijke spits van Tenerife
Het plaatsje Amarilla Golf is gelegen op het zuidelijke puntje van Tenerife, op slechts een paar minuten rijden van de belangrijkste toeristische gebieden.
Arico - Aan de zuidkust tot in de bergen
De gemeente Arico is gelegen ten oosten van de zuid-luchthaven op de zuidkust van Tenerife. Het strekt zich uit van de zee, tot een hoogte van 2530 meter, de berg Montaña de la Griete.
De gemeente Arona op Tenerife - Administratieve zetel van Los Cristianos
De welgestelde, mooie gemeente Arona is gelegen aan de voet van de Tafelberg Roque del Conde, op ongeveer 650 meter hoogte. Arona is ook de administratieve zetel van Los Crisianos en delen van Playa de las Americas, daarom leest u de naam vaak op een of a
Bajamar - Badplaatsje met een groot zeewater zwembad
Bajamar is voornamelijk bij Duitse toeristen een populaire plek, vooral voor de gepensioneerden in de wintermaanden.
Buenavista del Norte - Canarische gemeente aan de noordkust van Tenerife
De typische Canarische gemeente Buenavista del Norte, ligt zoals de naam al suggereert, aan de noordkust van Tenerife.
Callao Salvaje - aan de zuidwest kust van Tenerife
Ca. 6 km ten westen van Playa de las Americas is het prachtige resort Callao Salvaje. Het plaatsje biedt vooral hoogwaardige accommodaties, het ideale alternatief voor de 4 of 5 sterren hotels.
Chayofa - afzijdig van de toeristische centra, maar ook snel er middenin
Chayofa ligt ongeveer 3 kilometer van de belangrijkste toeristische centra in het zuiden, Playa de las Americas en Los Cristianos.
Costa del Silencio - enigszins afzijdig van de toeristische centra in het zonnige zuiden
Costa del Silencio is een vakantieplaatsje in het zonnige zuiden van Tenerife ideaal voor vakantiegangers, voor wie de drukte in de toeristische resorts van Las Americas / Los Cristianos teveel is.
Dorp op Tenerife bij Granadilla
El Desierto hoort bij Granadilla. Het is een rustige Canarisch dorpje, dat vooral door talrijke Fincas is gekenmerkt.
El Guincho - Tenerife
El Guincho ligt op slechts 2 km afstand van de plaats Garachico, die bekend is voor zijn natuurlijke zeewater zwembaden (er is ook een openbaar zwembad met zeewater).
El Médano - Tenerife voor surfers - het surfparadijs in het zonnige zuiden
El Medano is een prachtig klein stadje in het zuiden van Tenerife. Ondanks dat het van de toeristische bouwmafia in de 60's relatief gespaard bleef, staken de toeristische stadjes Playa de las Americas en Los Cristianos, El Médano qua aantal toeristen d
Romantisch bergdorp - ideaal uitgangspunt voor bergwandelingen
El Tanque is een romantisch bergdorp gelegen in het Teno gebergte op Tenerife. Het is ongeveer 600 meter boven de zeespiegel en is een ideaal uitgangspunt voor wandelaars.
Garachico op Tenerife - Opnieuw opgebouwd na vulkaanuitbarsting
Garachico ligt aan de noordkust van Tenerife, op een halfronde lavatong. De oorspronkelijke stad Garachico werd volledig verwoest door de vulkaanuitbarsting in 1706 van de Montaña de Trebejo.
Guimar op Tenerife - De geschiedenis van Tenerife voor het aanraken
De plaats Guimar is omgeven door een vruchtbare vallei en is de meest historische plaats op Tenerife, werden daar door Thor Heyerdal de piramiden van Guimar ontdekt, waarover, wat betreft hun oorspronkelijke gebruiksdoeleinde, verschillende theorieën ont
Golf del Sur - Tenerife Zuid
Golf del Sur is een relatief nieuw vakantieoord in het zuiden van Tenerife en is van bijzonder belang voor toeristen die misschien niet zo veel drukte op prijs stellen.
Granadilla de Abona - Tenerife
Granadilla is geen toeristische trekpleister maar dient de gasten op een finca eerder als shopping mogelijkheid.
Guamasa - Canarisch stadje bij Tacoronte op Tenerife
Guamasa ligt aan de noordkust van Tenerife, in het midden van de wijngaarden Tacoronte-Acentejo
Igueste- Aan de rand van het Anaga gebergte
Ongeveer 7 km van Tenerife's mooiste strand, het Playa de las Teresitas, verwijderd, vindt men het kleine dorpje Igueste aan het einde van de landweg.
La Caleta - Vissersdorp met zandstrand aan de zonnige zuidwestkust
Het vissersdorp La Caleta is gelegen in de zonnigste hoek van Tenerife, namelijk aan de zuidwestkust. Het ligt een paar kilometer naast de belangrijkste toeristische badplaats Playa de las Americas, aan de zee.
La Esperanza - In de bergen van Tenerife
De werkelijk prachtige stad La Esperanza, is gelegen op ongeveer 1000 meter boven de zeespiegel, op de rug van de Cordilla Dorsal.
Appartementen en vakantiehuisjes in La Guancha
La Guancha (Spaans: de oorspronkelijke bewonerin) is een van de mooie heerlijk groene gemeentes in het noorden van Tenerife, tussen Icod de Los Vinos en Los Realejos.
De voormalige hoofdstad van Tenerife
San Cristóbal de la Laguna is de voormalige hoofdstad van Tenerife en gaat vloeiend over in de huidige hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.
De vruchtbare noordkust van Tenerife
La Matanza is een kleine naburige stad van El Sauzal met ongeveer 8000 inwoners.
Tenerife - Het vruchtbare dal boven Puerto De lla Cruz
La Orotava is een stad met ongeveer 40.000 inwoners in het noorden van Tenerife, in de buurt van Puerto de la Cruz. La Orotava strekt zich met zijn ingelijfde dorpen op een totaal van ongeveer 200 vierkante kilometer uit.
Appartementen en villa's in La Victoria de Acentejo
La Victoria de Acentejo is een kleine gemeente met ongeveer 8500 inwoners aan de noordkust van Tenerife. Zijn naam dankt de gemeente aan het feit dat in de geschiedenis de Spaanse overwinning op de oorspronkelijke bewoners de Guanches hier wird verkregen.
Teide Nationaalpark
Centraal in het midden van het eiland ligt de Caldera de Las Cañadas, die ook staat voor het Nationaal Park van Tenerife. De caldera is ontstaan door een vulkanische instorting bij de vorming van de Teide en andere vulkanen.
Las Galletas - Aan de zuidpunt van Tenerife
Op het zuidelijkste puntje van Tenerife, vinden we het voormalige vissersdorp van Las Galletas, die net als zijn naburig stadje Costa del Silencio toeristisch zeer goed is ontsloten.
Gegarandeerd zon aan de westkust van Tenerife
Los Gigantes is gelegen op de zonnigste kant van het eiland, namelijk aan de west kust op zee-niveau.
Los Realejos - Voorstad van Puerto de la Cruz
Los Realejos heeft met goed 37.000 inwoners duidelijk meer inwoners dan het direct aangrenzende Puerto de la Cruz, is echter nog minder goed bekend.
Aan de voet van de Teno aan de noordkust van Tenerife
Aan de voet van het Teno gebergte ligt het vakantieplaatsje Los Silos.
Het beroemde bergdorp van Tenerife
Masca is een heel klein bergdorpje, met slechts ongeveer 100 inwoners, in een adembenemend panoramische ligging.
Palm Mar - rustig toeristenplaatsje aan de zuidkust van Tenerife
Palm Mar is een klein toeristisch plaatsje aan de zuidelijke punt van Tenerife.
Poris de Abona - De zonnige zuidkust van Tenerife
Poris de Abona is gelegen aan de zuidelijke kust van Tenerife, niet ver van de hoofdstad Santa Cruz.
Puerto Santiago - Tenerife
Puerto de Santiago (in het kort Puerto Santiago) behoort net als het naburige plaatsje Los Gigantes tot de gemeente Santiago del Teide.
Punta del Hidalgo - Een plaatsje om te overwinteren op Tenerife
Punta del Hidalgo is gelegen aan de noord ust van Tenerife, aan de voet van de bergketen Anaga en biedt een van de mooiste uitzichtspunten punten op de branding van de Atlantische Oceaan
San Andrés - Wonen aan het mooiste strand van Tenerife, het Playa de las Teresitas
Aan de voet van het Anaga gebergte ligt het dorp San Andres, gebouwd op een rotshang. De belangrijkste attractie van de plaats is echter niet de overweldigende berg- en zeezicht, maar het mooiste strand van Tenerife, Playa de las Teresitas.
San Juan de la Rambla - Tenerife
San Juan de la Rambla is een klein stadje aan de noordkust van Tenerife, met ongeveer 5000 inwoners.
San Miguel de Abona
Tussen twee wilde, ruige bergkloven, de Barranco de Archiles en de Barranco de la Orchilla, ligt het Canarische dorp San Miguel de Abona, op een doorsnee hoogte van 600 meter.
De hoofdstad van Tenerife
Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife en ook de provinciale hoofdstad.
Santa Ursula - Tenerife
Santa Ursula ligt tussen Puerto de la Cruz en La Matanza.
Tacoronte - AAn de noordkust van Tenerife
Tacoronte is gelegen in het noorden van Tenerife en is vooral bekend als wijnbouwgebied.
Taganana - Vakantiehuizen, appartementen en fincas
Taganana ligt aan de noord-oostkust van het Anaga gebergte en is voor de toeristen nog steeds het meest onbekende en meest oorspronkelijke deel van Tenerife. Het pittoreske dorpje loopt van de bergen naar de kust.
1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13